Utakmicom 13. kola nastavlja se Superliga. U maloj sali Spensa, u petak 20. januara (17.30 časova) Novosađani dočekuju Radnički.

Tim iz Kragujevca naneo je jedini poraz lideru na superliškoj tabeli, pa će to sigurno biti motiv više za ekipu koju sa klupe predvodi šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Superliga

 

– Bilo je zaista stresno tada u drugom kolu, kako zbog poraza tako i zbog toga što je to došlo posle kiksa u Superkupu – ističe Slobodan Boškan i nastavlja: – Tada je tek startovala Superliga i još smo se tražili kao ekipa, tek kasnije je došlo do podizanja forme. Sada je situacija sasvim drugačija i očekujem da odigramo dobro, napadački, te da iskoristimo prednost domaćeg terena. Kragujevčani su imali mali peh, posle polufinala Kupa Srbije im se povredio tehničar Petrović. Doveli su Medana iz Gornjeg Milanovca, a do sada nisu odigrali zvaničnu utakmicu s njim, pa je to za nas nepoznanica. No, verujem da ćemo prilagoditi i uraditi najbolje što možemo da pobedimo.

Srednji bloker Stevan Simić poručuje da je Superliga poseban izazov, te da se raduje njenom nastavku.

– Mislim da smo zaista dobro iskoristili period pauze i da smo poradili kako na fizičkoj snazi tako i na nekim tehničkim elementima. Siguran sam da u nastavak lige ulazimo dobro pripremljeni. Radnički ima dobar tim, ali verujem da sve zavisi od toga kako ćemo mi odigrati. Jeidni poraz imamo baš od Kragujevčana, ostali smo im dužni, tako da imamo motiv više. Naravno, ovom prilikom pozivam sve da dođu u što većem broju da nas podrže, da zajedno nastavimo trku u ligi, ali i da pomognemo donacijom malom Milošu Ćelapu.

Podsećamo da će utakmica Vojvodina – Radnički biti humanitarnog karaktera. Ulaz će biti besplatan, ali će na ulazu kod tribina i na parteru kod terena biti postavljene humanitarne kutije, u koju će posetioci, prijatelji, navijači, gosti, moći da ubace donaciju za Miloša Ćelapa.

Novosađanin Miloš Ćelap rođen je 2015. godine i boluje od akutne limfoblastne leukemije. Bolest je otkrivena 2021, nakon lečenja i terapije Miloš je bolest pobedio, ali je u oktobru 2022. otkriven recidiv. Njemu je za 7. mart zakazana transplantacija koštane srži u Italiji, a analize su potvrdile da donor može biti njegova sestra Sonja.

Milošu je potrebna naša pomoć kako bi se obezbedila novčana sredstva za troškove transplantacije, putne i troškove smeštaja. Odbojkaški klub Vojvodina poziva sve navijače, prijatelje, poklonike odbojke, ljude dobre volje, da ispune tribine male sale Spensa u petak, te da donacijom, zajedno sa ekipom budu akteri meča, koji će imati humanitarni karakter. Kutije za donacije biće postavljene na ulazu kod tribina, kao i na parteru pored terena.

Milošu Ćelapu može se pomoći i slanjem poruke 1420 na 3030, ili uplatom na neki od računa.

Dinarski račun: 

160-6000001511379-80

Devizni račun: 

160-6000001512010-30

IBAN: 

RS35160600000151201030

SWIFT/BIC:

 DBDBRSBG

Podelite na društvenim mrežama
Share This