Plasmanom u finale Kupa Srbije na najlepši način naš klub stavio je tačku na kalendarsku 2022. i prvi deo sezone 2022/23. Borba za trofej Kupa Srbije biće nešto čemu će se ekipa posvetiti sa puno pažnje i motiva.

U Superligi Vojvodina je u 12 kola ostvarila 11 pobeda i jedan poraz, te će u nastavak sezone ući sa ciljem da sačuva sadašnju prvu poziciju (sedam bodova i dve pobede više u odnosu na drugoplasiranu Ribnicu) i maksimalno se pripremi za plej – of i odbranu titule. Na međunarodnoj sceni propustio je crveno-beli tim da dobre igre materijalizuje možda kojim bodom više, ali je bio ravnopravan protivnik i sa pobedom nad Monpeljeom još uvek je u igri za „evropsko proleće“. Podsećamo da iz grupne faze Lige šampiona po dve prvoplasirane ekipe i najbolja treća nastavljaju takmičenje u najjačem evropskom kupu, dok preostale trećeplasirane ekipe idu u četvrtfinale CEV kupa.

Klub je posebno ponosan na Vojvodinu II,  podmlađenu juniorsku ekipu (čine je i dvojica kadeta), koja je već sada premašila cilj. Kada je prethodne sezone osvojila Prvu B ligu i plasirala se u Prvu ligu Srbije, drugi po jačini seniorski rang pod okriljem Odbojkaškog saveza Srbije, želja kluba bila je da mladi igrači sazrevaju igrajući jače mečeve i obezbede ostanak u tom rangu. No, tim koji vodi trener Marko Narančić pokazao je veliki potencijal i završio prvi deo sezone na drugoj poziciji sa osam pobeda i tri poraza. Kadetska ekipa, koja je većim delom renovirana, ima teži zadatak u Drugoj ligi, ali rad i strpljenje polako donose rezultat. Tim koji vodi trener Strahinja Kozić nedavno je osvojio Novogodišnji festival odbojke. Na istom turniru naši pioniri bili su drugi.

Kraj godine obeležile su i nagrade na tradicionalnim izborima za najbolje sportiste i ekipe na pokrajinskom i gradskom nivou. U izboru lista Dnevnik za najboljeg odbojkaša izabran je Stefan Negić, dok je Gradski sportski savez Novog Sada za najbolji klub u celini priznanje dodelio Odbojkaškom klubu Vojvodina, a za najboljeg trenera Slobodanu Boškanu, šefu stručnog štaba prvog tima. Publika je dala posevan počat, naročito u revanšu polufinala Kupa kada je ispunila tribine, napravila lepu atmosferu i odazvala se humanitarnoj akciji u „Vošinom ćošetu“ za dečake koji boluju od cerebralne paralize, Borislava Stanojevića i Konstantina Jankovića. Za sat vremena, koliko je humanitarni šop bio otvoren u holu kod tribina, sakupljeno je 49.510 dinara (bez sms poruka), ali ta cifra nije konačna jer će preostali suveniri uskoro biti dostupni za kupovinu putem naših zvaničnih profila na društvenim mrežama. Takođe, Upravni odbor OK Vojvodina izrazio je želju da se pridruži akciji uplatom sredstava na račune dvojice dečaka. Prvi tim takmičenje nastavlja 11. januara utakmicom Lige šampiona u Novom Sadu, protiv sjajnog poljskog tima Jaščebski.

Podelite na društvenim mrežama
Share This