Vojvodina – Monpelje 3:1 (19:25, 30:28, 25:17, 25:23)

Novi Sad: Velika dvorana SPC Vojvodina, sudije Porvaznik (Slovačka) i Adler (Mađarska).

Vojvodina: Simić 6, Milanović, Bajandić, Zečević, Negić, Rudić, Upiparip 13, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 4, Parapunov 21, Krsmanović 15, Mehić 14.

Monpelje: Vol, Fereira do Nascimento, Mikelući 8, Demjanenko 9, Pontes Veloso 3, Dukić 15, Faure 17, Ražoharivelo, Palasios 3, Le Gof, Kloster, Lekat.

Velika pobeda i sjajna igra Vojvodine! Od 0:1 do 3:1 stigli su Novosađani u meču 3.kola A grupe Lige šampiona, te zasluženo slavili zajedno sa razdraganom i zadovoljnom publikom. Bio je to prvi trijumf crveno-belih ove sezone, ali i prvi posle tri godine u Ligi šampiona na domaćem terenu (poslednji put, bilo je to u trećoj rundi kvalifikacija protiv Minska).

 

Početak meča nije slutio na dobro. Vojvodina je utakmicu otvorila prilično stegnuto, pravila je mnogo grešaka, nije imala odgovor na servis rivala, ali ni dovoljno siguran napad. Monpelje je odmah napravio razliku i sačuvao je do kraja za vođstvo od 1:0. Ipak, ulazak Ubiparipa, koji je još krajem prvog zamenio Bajandića, doneo je novu energiju Vojvodini i još jednog raspoloženog igrača u napadu. Opustili su ruke konačno puleni trenera Slobodana Boškana, razigrali se i poveli. Vrlo uzbudljiv drugi period ušao je u neizvesnu maratonsku završnicu, koji je iskusno završio odlični kapiten Petar Krsmanović za 30:28.

Bio je to, kako se kasnije ispostavilo, ključ za konačni epilog utakmice. Uz podršku sa tribina igrala je Voša poletno u naredna dva seta. Serijom servisa Mehić je u trećem poremetio potpuno francuski tim, pa su Novosađani u jednom momentu imali i 19:11. Nezaustavljiv je bio Parapunov, pridružio mu se i Ubiparip, a i ostali su igrali na evropskom nivou – za ubedljivih 25:17. Prava rapsodija na terenu praćena je aplauzima sa tribina, ali je šampion Francuske pokazao da je ovo ipak Liga šampiona i da je svaki meč težak od prvog do poslednjeg poena. Iako je Voša imala vođstvo od 22:18, potrudili su se gosti da u finišu ponovo odlučuju nijanse.

No, Novosađani su sačuvali mirnoću, koncentraciju, nije dao tako lako Vojvodini da završi meč, pa se potrudio da odluka padne u igri poen za poen. Na kraju je ponovo bio siguran Krsmanović.

Sigurno je da će ova pobeda mnogo značiti Vojvodini ne samo u nastavku Lige šampiona, nego pre svega na domaćoj sceni.

Za MVP supervizor utakmice proglasio je korektora Vojvodine Radoslava Parapunova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This