Novi sportski direktor Odbojkaškog kluba Vojvodina je Đorđe Đurić, proslavljeni reprezentativac, dugogodišnji igrač Voše, nekadašnji trener mlađih selekcija, ali i član stručnog štaba prvog tima.

Na ovu odluku Upravni odbor OK Vojvodina odlučio se kako bi razdvojio funkcije sportskog direktora i šefa stručnog štaba, a tim povodom Đurić je predstavljen medijima u klupskim prostorijama.

-Odluku o razdvajanju dve funkcije doneli smo iz više razloga. Cilj je bio da se Slobodan Boškan oslobodi obaveza na funkciji sportskog direktora i fokusira na rad sa prvom ekipom. Prvi tim je, ipak, perjanica Vojvodine, te rezultati, rad i uslovi moraju biti maksimalni. U situaciji kada imamo nekoliko razvojnih timova, pre svega tu su Vojvodina II, Novi Sad, te kadetska i pionirska selekcija, kao i akademija, šef stručnog štaba mora biti fokusiran samo na prvu ekipu – istakao je predsednik Upravnog odbora Vladimir Vukojević i nastavio: – Drugi razlog upravo je razvoj naših mladih igrača, koji igraju u pomenutim timovima. Oni su naša budućnost i moramo im se maksimalno posvetiti. Đorđa Đurića ne treba posebno predstavljati, on je legenda kluba, jedan je od stubova našeg čitavog sistema. Siguran sam da će on da pomogne mladim igračima, tako da kada dođu u prvi tim budu spremni da iznesu sve obaveze. Nadam se da će ova promena, odnosno unapređenje, doneti brzo pozitivne rezultate.

Ako mislimo na budućnost onda moramo da se oslonimo na naše igrače. Imamo potencijal i možemo da računamo na našu školu. Treba svi da se ujedinimo, da svi pomognemo koliko možemo. Verujem u stručni štab i igrače i verujem da mogu mnogo više nego što su pokazali u poslednjih nekoliko mečevakaže Đurić.

Đorđe Đurić

Đorđe Đurić se zahvalio Upravnom odboru, rukovodstvu kluba i generalnom sponzoru Energotehnici Južna Bačka na ukazanom poverenje.

– Hvala svima koji su mi pružili priliku da povedem i učestvujem u sportskom radu, te pomognem da Vojvodina dođe do što boljih rezultata. Naše ambicije su dobro poznate i siguran sam da možemo do titule i kupa. Rezultati drže naš klub i treba da se svi stavimo u funkciju ostvarivanja željenih ciljeva. Mislim da ćemo se u budućnosti sve više oslanjati na mlađe selekcije, jer imamo veliki uzorak kvalitetnih mladih igrača, koji će, verujemo, u skorije vreme, pokazati potencijal i stasati u stabilne prvotimce OK Vojvodina. Prioritet jeste prvi tim, ali isto tako su bitne i mlađe selekcije. Ako mislimo na budućnost onda moramo da se oslonimo na naše igrače, a ne na strance, jer možda neće biti finansija za to. Imamo potencijal i možemo da se oslonimo na našu školu. Treba svi da se ujedinimo, da svi pomognemo koliko možemo. Verujem u stručni štab i igrače i verujem da mogu mnogo više nego što su pokazali u poslednjih nekoliko mečeva – poručio je Đurić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This