I ove godine, uoči početka nove sezone, okupićemo u maloj sali Spensa sportske prijatelje i igrom na terenu odati počast i evocirati uspomenu na odbojkaške legende, Žarka Petrovića i Radovana Dabića. Memorijal velikana biće odigran trinaesti put, peti put baš pod ovim imenom, a od 30.septembra do 2.oktobra snage će odmeriti slovenački ACH Volley, grčki PAOK, bugarski Levski i, naravno, domaćin Vojvodina.

– Ovaj turnir za nas ima posebnu vrednost i značenje, jer ga organizujemo u čast bivših igrača i saigrača. Očekujem da ćemo u tri dana imati prilike da odigramo dobre mečeve, protiv zaista kvalitetnih ekipa, tako da će to biti važan ispit za nas, da vidimo kako napredujemo u takmičarskoj formi – ističe šef stručnog štaba Slobodan Boškan i nastavlja: – Zadovoljan sam prethodnim turnirom i načinom na koji smo pobedili Zvezdu i Mladi radnik. Kada su u pitanju učesnici memorijala, najmlađi tim ima Levski iz Sofije, koji čine i pet juniorskih reprezentativaca, bronzanih sa nedavno završenog Evropskog prvenstva. Druga dva rivala su značajno iskusnija, pa je to prava prilika da se dobro odmerimo i da vidimo gde smo kada su na drugoj strani timovi poput ACH Voleja i PAOKa. Sa ACH nam stižu i dva naša bivša igrača Nemanja Mašulović i Vuk Todorović. Verujem da smo spremni za sve ono što nas čeka, posebno u predstojećoj takmičarskoj sezoni. Zdravstveni bilten je dobar, samo Parapunov ima mali problem sa leđima, ali se i on uspešno oporavlja.

Maksim Buculjević, iskusni dizač Vojvodine, prvi put će biti učesnik Memorijala velikana.

– Izuzetno mi je drago što ću igrati na ovom turniru. To što su svi učesnici iz različitih zemalja donosi memorijalu posebnu draž. Siguran sam da će svi oni koji budu gledali mečeve, potpuno uživati u odbojci. Za nas je jako važno kako ćemo izgledati ova tri dana, jer nas brzo posle turnira očekuju važni mečevi, kup utakmica, pa borba za trofej Superkupa. Igrao sam u ACH i ovaj slovenački klub uvek napravi dobar tim, takav da može da se bori i na evropskoj sceni. PAOK ima takođe odličnu ekipu, dok nam je najveća nepoznanica Levski. Mi smo zadovoljni kako napredujemo. Trudimo se da se što bolje uigramo, da budemo na nivou i spremni za sezonu. Naravno, pozivamo publiku da nas podrži na ovom turniru – poručuje Buculjević.

Program turnira

Petak, 30. 9.

PAOK – ACH Volej     16h

Svečano otvaranje turnira

Vojvodina  – Levski  19h

Subota, 1. 10.

Levski – PAOK   16.30h

Vojvodina  – ACH Volej   19h

Nedelja, 2. 10.

ACH Volej – Levski  11h

Vojvodina – PAOK   13.30h

Ceremonija dodele priznanja i svečano zatvaranje turnira

Podelite na društvenim mrežama
Share This