Pandemija korona virusa i vanredno stanje u Srbiji sve nas je udaljilo sa sportskih terena. Odbojkaši Vojvodine vreme provode u svojim domovima i činjenica je da im svima mnogo fale drugari iz ekipe, treninzi, redovna okupljanja, utakmice i putovanja.

Sve to jednako fali i poklonicima odbojke, prijateljima kluba, navijačima i članovima fan kluba. Ipak, zvanični fan klub OK Vojvodina trudi se da uz pomoć moderne tehnologije i društvenih mreža, održi aktivnost kroz zanimljive objave i poruke na instagram i fejsbuk profilu. Viber grupa fan kluba do sada je služila za razmenu informacija, dogovore oko sastanaka, pripremu utakmica, a sada je prerasla u virtuelni život fanovaca.

Uz pomoć samog kluba, fanovci gotovo svakodnevno imaju priliku da vreme (kada ne traju online predavanja), iskoriste na najbolji način, da se edukuju i zabave. Naravno, pažnja je usmerena na najmlađe članove fan kluba, koji redovno dobijaju zadatke da pišu, ili crtaju, a teme su razne i uglavnom vezane za odbojku. Definitivno, fanovcima je najzanimljivija igra, koja za uvertiru ima gledanje jedne od epizoda „Vošinih momenata“. Poznato je da je klub nedavno počeo sa emitovanjem serijala „Vošini momenti“ na svom YouTube kanalu, kroz koji želi da one starije podseti na neke uspehe, a one mlađe da edukuje i upozna sa klupskom istorijom. Po objavljivanju svake epizode članovi fan kluba dobijaju zadatak da odgledaju video tokom dana. U večernjim satima, kada sve miruje, viber grupa fan kluba se užari, a deca ne mogu da sakriju uzbuđenje, jer tada počinje igra.

Nakon epizode iz 1992. fanovci su dobili zadatak da obrate pažnju na sve detalje, a posebno na imena igrača i trenera. Prva je prozvana Anja, koja je na pitanje protiv koga je igrala Voša kao iz topa odgovorila – protiv Partizana. Nini takođe nije bilo teško da kaže koji je bio rezultat i ko je osvojio titulu. Ne samo da je znala da je bilo 3:0, nego je dodala i tačan rezultat trećeg seta. Jedini muški učesnik kviza (ostali članovi su stariji pa nisu učestvovali) desetogodišnji Luka sa Detelinare hrabro se nosio sa devojčicama i pokazao izuzetnu moć zapažanja. Posle njegovog odgovora da se igralo u maloj sali Spensa, Nevena je pisala koja su joj imena poznata iz tog sastava. Rekla je da su to Grbić, Đurić i Reljić, a onda je ona poželela da nešto više sazna o Salatiću. Vrlo simpatičan je bio njen komentar da je prezime Salatić upamtila jer je podseća na salatu. Dobila je sažet rezime Salatićeve karijere,a čim joj je rečeno da njega sigurno zna iz današnjeg vremena, setila se da je to generalni direktor kluba.

Anja je poželela da zna više o Milanu Mariću, Vesna o braći Grbić, a Nina je odmah upitana da li se seća protiv koje je to ekipe ove sezone Voša igrala u Ligi šampiona, a čiji je trener Nikola Grbić. Mala Temerinka odgovorila je tačno – da je to Zaksa iz Poljske. Nina je gledajući snimak upamtila i ko je vodio ekipu, dodajući da zna da je Zoran Gajić, tadašnji trener, sada predsednik Odbojkaškog saveza Srbije. Zatim je dobila priliku da čuje nešto više o njemu. Luka Pejin zapamtio je ime Vase Mijića, za kojeg zna da je bio uspešni reprezentativac, a da sada ima klub, koji drži treninge u školi u koju ide i Luka (Dositej Obradović). Naravno, ovakvim odgovorom Luka je zaslužio da dobije i detaljnije informacije o Mijićevoj karijeri. Mala Bojana iznenadila je konstatacijom da njoj sa snimka nisu poznata samo dva imena, pa je želela da sazna nešto više o Ekremu Lagumdžiji. Nakon toga usledili su dvoboji,  a prve su se jedna na drugu namerile Nevena i Bojana. Na pitanje šta im znači ime Slobodan Kovač, Bojana je bila preciznija, ali je priznala da verovatno ne bi ništa znala o njemu da nije postao selektor reprezentacije.

Nakon toga usledio je dvoboj dve drugarice Nine i Anje, koje su upitane koliko im je poznato prezime Đurić. Dok se Nina dvoumila Anja je pitala da li je to Đorđe Đurić i da li je on sada trener. Pošto je odgovor bio potvrdan, kao nagrada je usledila kratka biografija o sadašnjem prvom saradniku šefa stručnog štaba Siniše Gavrančića. Fanovci su takođe čuli priču o Đuli Mešteru, kao i o Strahinji Koziću, a na pitanje odakle im je to ime poznato, Nevena se setila prve odgledane epizode „Vošinih momenata“, u kojoj je obrađena utakmica finala Čelendž kupa protiv Benfike, kada je ekipu vodio upravo Kozić.

Na kraju, fanovci su iznosili utiske o igri i svi su istakli da ih je najviše iznenadilo to što su imali priliku kroz kviz da i oni postavljaju pitanja i dobiju informacije o odbojkašima koji su nekada nosili dres Vojvodine, a sada su im svima manje više poznati u nekim drugim ulogama. Deca kao deca, imala su dopunska pitanja, pa je tako Nevena želela da zna gde se nalazi Klek, koji je spomenut kao mesto odakle su došla braća Grbić. Umesto odgovora ona je dobila zadatak da istraži i napiše nešto o Kleku. Pošto je Anja nagovestila kako je njoj poznat i jedan igrač Partizana, Željko Tanasković, njen domaći zadatak je bio da se isto posluži internetom i sastavi nešto o njemu. Takođe, dobila je dozvolu da joj u tome pomogne drugarica Nina. Valentina je dobila temu “Salatić nekad i sad“, dok se Vesna obradovala zadatku da napiše šta joj je to drugačije i čudno u samoj igri i pravilima tadašnje i sadašnje odbojke.

Jednako vesela atmosfera vladala je i tokom igre organizovane u viber grupi posle prve epizode „Vošinih momenata“. Mimo toga fanovi redovno pišu sastave na razne teme, a za kraj prenosimo delove teksta koji je napisala Slađana na temu „Kada sve ovo prođe druženje sa omiljenim igračem zamišljam…“.

„Nepredviđena situacija zbog korona virusa udaljila je fan klub i igrače Vojvodine. Navikli smo na utakmice i druženja, pa nam ova situacija teško pada… A kada sve ovo prođe, druženje sa omiljenim igračem zamišljam ovako: vodiću Mašketa na palačinke… Za sve nas, ovo je težak period, ali dobićemo i ovu bitku, svi zajedno kao jedan tim“.

Podelite na društvenim mrežama
Share This