Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:0 (25:19, 25:22, 25:21)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Petrović i Jovančić, gledalaca 500.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 1, Negić, Mašulović 8, Buša 13, Blagojević, Radović, Todorović 3, Rudić 11, Perić 5, Mehić 9.

Mladi radnik: Popović 3, Pantić 4, Vulikić, Kostić 5, Micić 12, Zvicer 1, Stević, Ubiparip, Lečić 3, Ilić, Lazarević 3, Kala 11.

Odbojkaši Vojvodine NS seme ostvarili su još jednu vrednu pobedu i tako učvrstili prvu poziciji na tabeli Mini lige. U četvrtom kolu savladali su Novosađani ekipu Mladog radnika 3:0 i na taj način stavili šlag na tortu, odnosno začinili jednu predivnu svečanu atmosferu u maloj sali Spensa. Naime, uoči početka meča, prvotimci Vojvodine izašli su na teren sa peharom Kup Srbije, kako bi i vernoj novosadskoj publici zahvalili što je uvek uz njih i pružili joj šansu da i ona vidi trofej. Da sve bude još lepše, crveno-beli su izašli držeći za ruku dečake iz Vošine akademije i najmlađe devojčice, članice fan kluba. Sadašnjost i budućnost podelile su emocije na terenu, a jedan dečak i jedna devojčica pehar su kasnije preneli na sto, gde su svi na kraju utakmice imali mogućnost da naprave fotke za uspomenu.

No, došao je red na utakmicu, a kako se ispostavilo, Novosađani su maksimalno ozbiljno pristupili tom duelu. Šef stručnog štaba Siniša Gavrančić odlučio se za postavu Todorović, Buša, Mehić, Kovačević, Mašulović, Rudić, dok su se na poziciji libera smenjivali Lakčević i Negić. Novosađani su odlično počeli, poveli 5:1, imali i 9:6, ali su se gosti nakon sjajnih servisa Kostića sasvim približili (9:8). Ipak, na tehnički tajm-aut otišla je Vojvodina sa rezultatom 12:10, a servisom je Rudić doneo 16:12. Do kraja je domaći tima dodatno povećao prednost i rutinski priveo set kraju za vođstvo od 1:0.

Veoma dobra ekipa iz Požarevca nije se predavala, iskoristila je malu nepažnju crveno-belih i povela 4:1 na startu drugog perioda. Servisom je Buša doneo samo poen zaostatka, gosti su se opet odvojili, ali ni to nije sprečilo Novosađane da se angažovanom i kvalitetnom igrom izbore za preokret. Pavle Perić, koji je ušao u igru, poveo je tim do 18:16, samo još jednom gosti su zapretili izjednačivši na 18:18, ali to je bilo sve što im je pošlo za rukom u tom delu meča. Domaćin je nakon servisa Rudića imao dva poena viška (21:19), bilo je i 22:19, a tačku na set za konačni 25:22 stavio je David Mehić.

Neizvesno je bilo u jednom delu trećeg perioda, ali su negde na polovini crveno-beli prelomili, te rešili sve dileme oko rezultata. U samo tri seta stigli su do važnih bodova.

Boris Buša, korektor: Izuzetno važna pobeda za nas. Čuvamo to prvo mesto, koje može biti važno u plej-ofu. Pokazali smo da igramo sve bolje, da smo svi spremni i da svako od nas maksimalno iskoristi šansu.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Igrali smo dobro, pobeda je tu, a sada nam konačno predstoji cela nedelja na raspolaganju da predahnemo, resetujemo se, da dobro radimo i pripremamo se za nove zadartke. Želim da čestitam i igračima što su izdržali taj pakleni ritam i ostvarili dobre rezultate.

Po završetku utakmice, predstavnici novosadskih klubova preuzeli su lopte koje je darivao Odbojkaški savez Novog  Sada, a lopte su im uručili prvotimci Vojvodine. Usledilo je i fotografisanje sa peharom i igračima.

Podelite na društvenim mrežama
Share This