U okviru svoje društveno – odgovorne delatnosti Odbojkaški klub Vojvodina ovih dana realizovao je još jednu lepu saradnju. Šampionski kolektiv poznat je po humanitarnim aktivnostima, edukativnim sadržajima i mnogim drugim akcijama, a ovoga puta odlučio je da pomogne na polju zbrinjavanja životinja. Naš klub rado je prihvatio poziv Udruženja Pet Mondo Srbija da kroz razne akcije pomogne u podizanju svesti građana, edukaciji i zbrinjavanju napuštenih pasa i mačaka, a tim povodom gost na konferenciji bila je i Dragana Tomić Naglić, član Upravnog odbora Pet Monda.

– Mislim da će OK Vojvodina ovim činom postati prvi sportski tim, ili bar među prvima, koji će se uključiti u akciju zbrinjavanja životinja  – rekla je Dragana Tomić Naglić i  nastavila: – Istakla bih da je Pet Mondo neprofitno udruženje, koje pomaže u zbrinjavanju, lečenju, socijalizaciji i na kraju i udomljavanju napuštenih pasa i mačaka. Takođe jedan od naših najvažnijih ciljeva je da utičemo na doslednu primenu Zakona o dobrobiti životinja. Mi imamo odličan zakon, ali se on ne primenjuje kako bi trebalo. Zato želimo da to popravimo i da svojim primerom utičemo na svest građana. Mi sklanjamo životinje, pružamo veterinarsku negu, čipujemo, sterilišemo, socijalizujemo i nakon toga ponudimo na udomljavanje. Najvažniji segment delovanja je uticaj na sredinu, edukacija i buđenje svesti, a tu nam Odbojkaški klub Vojvodina može najviše pomoći.  Trebaju nam pozitivni primeri, što ovaj kolektiv jeste i verujem da zajedno možemo mnogo učiniti.

Sportski direktor Slobodan Boškan izrazio je zadovoljstvo što će Vojvodina ostvariti i ovakvu vrstu saradnje i truditi se kroz svoje aktivnosti da utiče na podizanje svesti.

– Kroz zajedničke akcije nastojaćemo da pomognemo i edukujemo mlade, ali i stare. Mlađa populacija je redovna na našim utakmicama, zato sve ovo dobija još veći smisao – poručio je Boškan.

U predstojećem periodu Pet Mondo i OK Vojvodina planiraju da organizuju edukativne radionice, aukcije, druženja sa decom i mnoge druge akcije, a ideja je i da kroz video klipove crveno-beli odbojkaši, treneri i članovi menadžmenta učestvuju u pozivu na udomljavanje i pomoć napuštenim mačkama i psima.

Podelite na društvenim mrežama
Share This