U poslednjem  činu velike borbe za titulu šampiona Srbije, Vojvodina je napravila prvi korak ka zacrtanom cilju. Do najvrednijeg nacionalnog pehara ima još mnogo da se korača, još jače da se servira, napada, brani, nadmudruje protivnik, pa crveno-beli zato i praznične dane provode u punom treningu i maksimalnim priprema za drugi meč. Prednost domaćeg terena dobila bi svoj puni smisao ukoliko bi Novosađani još jednom slavili na svom terenu, a oni veruju da to i mogu ukoliko odigraju još bolje. Druga utakmica igra se u ponedeljak, 9. aprila,  u 18 časova, u maloj sali Spensa, a ulaz je besplatan.

Naravno, sve je mnogo lakše uz podršku sa tribina, što se pokazalo i u prvoj utakmici u kojoj su vrhunska organizacija i sjajna atmosfera u sali, pune tribine, mnoštvo dece, mladih, ali i onih starijih, samo potvrdili zašto je Novi Sad grad odbojke.

– Atmosfera je  bila odlična za igru, zaista nas je nosila podrška sa tribina, bilo je i dosta poznatih, uvaženih gostiju, pa ovom prilikom želim svima da se zahvalim na odazivu, ali i da sve ljubitelje odbojke i naše navijače pozovem da i u ponedeljak ispune malu salu i budu naš igrač više – istakao je srednji bloker Stevan Simić, a onda se okrenuo samoj igri: – Mislim da niko nije očekivao taj rezultat, ali nije bilo lako. Igrali smo odlično i odgovorno, no prva utakmica je iza nas i sada naredni meč morao shvatiti potpuno drugačije. Ni rival neće biti isti, učiniće sve da napravi brejk i zato mi moramo biti još bolji, ozbiljni, angažovaniji i motivisaniji. Verujem da je sve do nas.

I trener Vojvodine Nedžad Osmankač istakao je da ima  još mnogo da se igra, te da ozbiljnost mora biti maksimalna.

– Tek smo odigrali prvu utakmicu, moramo se spremati kao da nje nije ni bilo, sačuvati isti odnost prema narednom duelu i pružiti još bolju partiju. Novi Pazar ima iskusnu ekipu, sigurno će biti spremniji u drugom duelu, pa očekujem još težu i uzbudljiviju utakmicu. Meni je najvažnije kako izgleda naša ekipa, gledamo u svoje dvorište i želimo još jače u novom susretu – zaključio je Osmankač.

I za drugu utakmicu najavljen je tv prenos, a Vojvodina je uz pomoć sponzora i poslovnih prijatelja ponovo pripremila zanimljivu igricu i vredne nagrade – vikend za dvoje u hotelu Fontana u Vrnjačkoj banji, dres Vojvodine, poklone iz klupskog asortimana…

Podelite na društvenim mrežama
Share This