Menadžment Odbojkaškog kluba Vojvodina ovih dana maksimalno radi na svim poljima. Posle novog sportskog direktora redove crveno-beli igrački su pojačali iskusni ukrajinski korektor Vitalij Suhinjin i dizač Luka Šormaz, kojeg naša odbojkaška javnost zna od prošle sezone kada je nosio dres Novog Pazara.

Ovim potezom Vojvodina je bez sumnje jasno istakla da želi da zadrži šampionsku krunu i da se jednako tako bori za pehar Kupa Srbije. Želje i planove struke zdušno su podržali Upravni odbor i generalni direktor Nikola Salatić, pa su Suhinjin i Šormaz pre nekoliko dana stigli na probu, prošli test i odradili već dosta treninga sa ekipom.

– Imali smo jasne planove kada smo se odlučili na ovakav potez i danas nam je posebno zadovoljstvo što smo relizovali ugovore do kraja sezone sa Suhinjinom i Šormazom. Siguran sam da ćemo njihovim dolaskom dobiti ono što nam je potrebno, a to je iskustvo na važnim pozicijama. Naša želja je da nam pomognu na domaćoj, ali i na međunarodnoj sceni, ukoliko naravno prođemo Barkom. Oni ne mogu još igrati protiv Ukrajinaca, no u slučaju da prođemo dalje, što svi jako želimo, biće spremni za Poljake. Pitanje je vremena kada će moći da zaigraju, možda već protiv Zvezde, a ako ne tada, onda na prvoj utakmici posle toga. Ovim je za nas prelazni rok završen. U borbi za titulu glavni konkurent biće nam Novi Pazar, a verujemo da ćemo sa njima dobiti na kvalitetu i iskustvu u tim teškim i neizvesnim mečevima sa Novopazarcima – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan.

Zadovoljan je bio i trener Nedžad Osmankač, koji je bliže predstavio pojačanja.

– Ukrajinac Suhinjin imao je odličnu statistiku i tako se nametnuo, a kvalitet je pokazao i kada je došao u Novi Sad. Ima potrebno iskustvo, izuzetan servis, napad, dobre fizičke predispozicije. Luku Šormaza znamo mnogo više, pre svega iz prošlogodišnjih mečeva protiv Novog Pazara. Verujem da će oni iskustvom i znanjem pomoći mladoj ekipi i doprineti da se igra podigne na još viši nivo. Želim im mnogo sreće i svima nama uspehe u 2018 – poručio je Osmankač.

Vitalij Suhinjin rođen je 1985, visok je 204cm. U poslednjih nekoliko sezona, osim u ukrajinskim klubovima igrao je u Kataru, Iraku i Turskoj.

– Svidela mi se ekipa, mlada je, perspektivna i ima prostora za napredak. Daću sve od sebe da opravdam poverenje koje mi je ukazano – rekao je Suhinjin.

Luka Šormaz rođen 1989, igrao je u Brčkom, Budvanskoj rivijeri i Novom Pazaru, a prvi deo ove sezone bio je na otvorenom ugovoru u Rumuniji.

– Drago mi je što sam ovde. Želim da se zahvalim treneru Osmankaču što me je pozvao i ukazao mi poverenje. Vojvodina je institucija u Srbiji, ekipu jako dobro poznajem od prošle godine. Praktično je samo korektor novi. Takođe poznajem i glavnog konkurenta, tim Novog Pazara. Želim da pomognem ekipi i da zajedno ostvarimo zarctane ciljeve.

Podelite na društvenim mrežama
Share This