Hladan tuš doživeli su prvotimci Vojvodine u Staroj Pazovi, pošto je domaćin napravio veliko iznenađenje i slavio u meču 12. kola Superlige 3:0 (25:20, 25:19, 25:23).

Već na sartu je Jedinstvo pokazalo da će u ovom duelu igrati na sve ili ništa. Servisom su Pazovčani napali crveno-bele i to im se isplatilo. Poveo je rival 5:3, ali su se Novosađani brzo vratil u egal, pa se do same završnice igralo poen za poen. Ipak, servis domaćina i greške gostiju kumovale su tome da prevagu u ovom delu igre odnese Jedinstvo. Menjao je trener Narančić, imao je i nekoliko rekonvalescenata, ali izmene su samo na kratko donosile boljitak.

U drugom periodu domaćin je rano napravio zavidnu prednost, Vojvodina je uspela u par navrata da dođe u situaciju da okrene, ali je greškama olakšala protivniku. Slično je bilo i u trećem setu, a kada je posle servisa Stankovića i nekoliko dobrih poteza stigla Voša na 23:23, činilo se da ima snage da konačno prelomi. Ipak, nisu Novosađani iskoristili priliku, te su otvorili put domaćinu do velike pobede.

Nema sumnje da su veliki broj utakmica, zgusnut raspored i nešto lošiji zdravstveni bilten kumovali malo slabijim i nesigurnijim izdanjima mlade novosadske ekipe. Sada sve misli i snagu treba usmeriti ka najvažnijem meču na kraju godine, ka revanšu polufinala Kupa Srbije sa Partizanom, koji se igra u sredu, 27. decembra u 19 časova, u maloj sali Spensa

Podelite na društvenim mrežama
Share This