Još jednu utakmicu u pet setova odigrali su prvotimci Vojvodine, ali ovoga puta nisu uspeli da je reše u svoju korist. U odloženom, devetom, kolu Superlige, na svom terenu slavila je ekipa Radničkog 3:2 (20:25, 22:25, 25:23, 25:19, 15:10) posle dva sata velike borbe.

Vojvodina je praktično od samog starta diktirala ritam igre u prvom setu. Blokom Rudića, a onda i as servisom Kokeze stigli su gosti prvi put do osetnije prednosti (7:4). Imali su puleni trenera Narančića i 12:9, te 14:10, ali su domaćini na momenat zapretili. No, crveno-beli igrali su veoma angažovano i požrtvovano u polju i koristili maksimalno sve ukazane prilike. U samom finišu uveo je novosadski strateg umesto Stankovića, Kopitića. Na servis Bajandića i nakon odlične reakcije Milanovića stavila je Voša tačku na ovaj deo meča za vođstvo od 1:0.

Nastavili su novosadski prvotimci u istom ritmu u drugom setu. Na servis Bajandića, a posle kontre Ubiparipa imali su crveno-beli 13:10, ali se Radnički sasvim primakao. No, nisu posustajali gosti, nastavili su da igraju dobro u polju, da se bore za svaki poen, a novo visoko vođstvo inicirao je odličnim servisom Kokeza, za 16:12. Uspeli su da sačuvaju mirnoću i koncentraciju do kraja igrači Vojvodine, te da povedu 2:0.

Ipak, popustila je koncentracije Vošinih momaka u nastavku, pa su Kragujevčani napravili osetnu razliku na samom startu trećeg seta i čuvali je do polovine ovog perioda. Blok Kopitića, te kontra Bajandića posle dobre odbrane, pa novi blok, vodili su Vojvodinu najpre do izjednačenja, a onda i do preokreta (15:14). Igralo se u ovom delu utakmice poen za poen sve do samog kraja, ali je domaćin bio mirniji, pa je rešio ovaj set u svoju korist.

Iskustvo Radničkog donelo je prevagu u četvrtom setu. Bolje je servirao domaćin, bio je konekretniji, dok su Novosađani pravili više grešaka, imali lošiji prijem, izgubili sigurnost i bili bez pravog odgovora na igru rivala. Puno emocija potrošile su obe ekipe u ovom delu meča, pa su na kraju tog dela (do kraja seta) isključeni Vošin prvotimac Stefan Negić i igrač Radničkog Dejvid Krastev. Obojica su se u petom setu vratila u igru, ali je usledilo novo isključenje, te je klupu morao da napusti trener Radničkog Aleksa Brđović.

Nova drama trajala je tokom celog taj-breka, igralo se poen za poen, do polovine kada je domaćin došao do opipljive prednosti. Ipak, još jednom su crveno-beli pokazali veliku borbenost i upornost. Stigli su do izjednačenja i imali priliku da povedu, ali su greškama pogurali protivnika, koji je završnicu odigrao odlično i na kraju zasluženo slavio.

Podelite na društvenim mrežama
Share This