Novu prvenstvenu pobedu ostvarili su prvotimci Vojvodine, pošto su u okviru 11. kola Superlige, bili bolji od Ribnice. Slavili su crveno-beli 3:2 (24:26, 25:16, 18:25, 25:18, 15:11) u Kraljevu, a mnogo važnije od trijumfa u ovom teškom meču jeste način na koji su do njega došli. Bili su daleko od svoje igre puleni trenera Marka Narančića, ali su pokazali da imaju i snagu tima i karakter da se dva puta vrate u meč i izađu iz njega kao pobednici.

Slab ulazak u utakmicu otvorio je put motivisanom domaćinu, koji se razigrao i najavio da će se maksimalno boriti za prvi set. Imala je Ribnica gotovo sve vreme prednost, u nekoliko navrata Novosađani su izjednačili, čak i poveli, ali su ih veliki broj grešaka, slab napad i neiskorišćene prilike sprečile u tome da prelome ovaj deo meča. Čak i u završnici je Vojvodina na servis Kokeze izjednačila na 24:24, međutim ni to nije bilo dovoljno, pa je domaćin sa dva vezana poena stavio tačku na set.

U drugom je setu novosadski tim konačno bio na svom nivou. Iako je falilo još malo agresivnosti u napadu, crveno-beli su bolje servirali, igrali dobro u odbrani, diktirali ritam i već na polovini stekli visoku prednost, koju su do kraja sačuvali za izjednačenje na 1:1.

Slab prijem najviše je kumovao tome da u trećem setu ponovo Ribnica bude ta koja diktira ritam. Takođe, i dalje su crveno-beli pravili veliki broj grešaka, igrali nesigurno i bili bez pravog rešenja. Poveli su Kraljevčani 2:1, ali je ulazak dizača Kisića uneo malo mirnoće u redove Vojvodine. Iako nisu bili na visini, gosti se nisu predavali, te su izborili taj-brek. Nije bilo lako u odlučujućem setu, ali su pokazali Novosađani da mogu da se nose sa ovakvim izazovom i da prelome onda kada je to najvažnije.

Treba istaći da su Novosađani u Kraljevu igrali bez trojice prvotimaca, Filipa Savovskog, Igora Lagundžina i Danila Elezovića, a mesto u sastavu dobio je šesnaestogodišnji Vuk Kulpinac.

Ribnica – Vojvodina 2:3 (26:24, 16:25, 25:18, 18:25, 11:15)
 
Kraljevo: Hala sportova, sudije Petrović i Jović.
Ribnica: Stefanović, Todorović 13, Kostić 14, Aleksić 4, Gajović 10, Miljković, Čolović, Bojović 25, Maričić, Živanović.
Vojvodina: Đogić, Bajandić 20, Milanović 1, Negić, Rudić 17, Ubiparip 17, Mišković, Stanković 22, Kokeza 8, Kulpinac, Kisić, Dakić, Kopitić.
Podelite na društvenim mrežama
Share This