Tradicionalnim okupljanjem igrača, članova stručnog štaba i menadžmenta Vojvodina je počela pripreme za novu sezonu. U klupskim prostorijama prvotimce su pozdravili generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Đorđe Đurić, predsednik Upravnog odbora Vladimir Vukojević, član Upravnog odbora Radovan Kovačević, šef stručnog štaba Marko Narančić i njegovi saradnici.

Oni su igračima poželeli najpre dobro zdravlje i dodali da od njih očekuju predan rad, upornost i jednaku borbenost i motivisanost na svakom treningu i utakmici.

Kao što je i najavljivano Vojvodina će u takmičarsku sezonu 2023/2024. ući sa prilično izmenjenim, ali ništa manje vrednim timom, za koji svi u taboru crveno-belih veruju, da će vrlo brzo pokazati izuzetan potencijal i pehare vratiti u vitrine. Novosadski kolektiv ovim potezom otpočeo je jednu i ne tako novu priču, jer je Vojvodina u svojoj istoriji najveći broj titula uzela upravo oslanjajući se na sopstveni potencijal.

Prethodnih godina Novosađani su potvrdili da zaista jesu klub nadaleko poznat po najboljoj odbojkaškoj školi, odličnoj selekciji i po stvaranju igrača reprezentativnog kalibra. Tako su u prošloj sezoni kadeti i juniori dominatno postali šampioni (kadeti odbranili titulu), a većina njih je prošla kroz mlađe nacionalne selekcije. Upravo ti momci sada su priključeni prvom timu u kojem su, u odnosu na prethodnu sezonu, ostali Andrej Rudić (1999, srednji bloker), Lazar Bajandić (1999, primač), Žarko Ubiparip (1999, primač), Milan Zečević (1999, korektor), Stefan Negić (2000, libero), Uroš Mišković (2002, libero) i Matija Milanović (tehničar). Novajlije su: Branko Kopitić (2003, korektor), Luka Stanković (2005, korektor), Danilo Elezović i Jovan Perović (2003, primači), Igor Lagundžin (2002, primač), Stefan Kokeza (2004, srednji bloker), Vlado Šaranović (2002, srednji bloker), Filip Savovski (2002, srednji bloker), Stefan Dakić (2006, srednji bloker), Strahinja Đogić (2004, libero). Krajem juna ugovor je potpisao iskusni tehničar i povratnik u redove Vojvodine Žarko Kisić (1986).

Ono što je izuzetno važno jeste to da je Stefan Dakić prvi polaznik Akademije odbojke Vojvodina, koji je priključen prvom timu, a sigurno je da će u narednim sezonama njegovim putem ići i ostali akademci. Na prozivci nisu bili Matija Milanović i Stefan Dakić, koji su trenutno na Svetskom prvenstvu sa kadetskom reprezentacijom, kao i Filip Savovski, koji je sa makedonskom selekcijom.

Vojvodina počela pripreme

– Drago mi je što ćemo mi mlađi konačno dobiti šansu da se pokažemo u pravom svetlu. Mislim da u situaciji kada nema pritiska naš adut može biti motivanost. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, zaista smo željni igre i dokazivanja. A gde je Vojvodina tu su i trofeji – poručio je srednji bloker Andrej Rudić.

Vojvodina kreće u nove izazove

Kada je stručni štab u pitanju, poznato je da je da će ga predvoditi Marko Narančić dok će njegov pomoćnik biti Siniša Gavrančić. Kondicioni trener ostaje Aleksandar Jovančević, a pomagaće mu Isidora Vasiljević. O zdravlju i oporavku i dalje će brinuti doktor Stanko Čović i fizioterapeut Nikola Milićević. Statističar ostaje Đorđe Pejić.

– Na spisku imamo 18 igrača. Odlučili smo da se oslonimo na naše snage, jedini iskusniji je Žarko Kisić i od njega očekujemo da doprinese sazrevanju mladih prvotimaca.Naravno, Vojvodina uvek ima najviše ambicije, bez obzira na to što je tim izuzetno mlad. Radićemo, podizati lestvicu i boriti se za trofeje.  Tokom priprema ćemo većim delom raditi u Novom Sadu, a što se turnira tiče za sada su sigurni turnir u Rumuniji i naš Memorijal velikana – zaključio je šef stručnog štaba Marko Narančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This