Slobodan Boškan nije više šef stručnog štaba prvog tima Odbojkaškog kluba Vojvodina. On je svoju odluku o tome da podnese ostavku, prilikom razgovora, predočio rukovodstvu kluba.

Na taj potez odlučio se nakon poraza u finalu plej-ofa, u kojem je, podsećamo, titulu prvaka osvojila ekipa Partizana.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se Slobodanu Boškanu na svemu što je učinio u proteklom periodu i svojim zalaganjem, profesionalnošću i znanjem doprineo radu kluba i osvajanju trofeja. Zadovoljstvo nam je i čast svima što smo bili na istom zadatku. Boškan je legenda kluba i on je i dalje deo naše porodice. Za njega će vrata Vojvodine uvek biti otvorena, a iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti ponovo sarađivati. Nakon prvomajskih praznika biće održana sednica Upravnog odbora, na kojoj će se govoriti o narednim koracima i planovima za sledeću sezonu – istakao je predsednik kluba Vladimir Vukojević.

Boškan podneo ostavku

Slobodan Boškan je u šest sezona osvojio pet titula, tri puta kao sportski direktor i dva puta kao trener. U tom periodu Vojvodina je osvojila i jedan Kup Srbije, kao i tri Superkupa. Boškan je bio inicijator otvaranja Akademije odbojke Vojvodina. U okviru Lige šampiona sa ekipom je ostvario dve pobede u grupnoj fazi. Slobodan Boškan i dalje je najtrofejniji igrač Vojvodine, sa osam titula prvaka i dobitnik je Statue velikana Vojvodine.

– Iz mog ugla sasvim je normalno to što sam dao ostavku. Ove sezone cilj je bio da se osvoje tri trofeja, a da se u Ligi šampiona prođe grupna faza. Nismo ništa od toga uradili. Da smo osvojili titulu, možda bi na neki način to ovu sezonu učinilo boljom. Međutim, pošto ni to nismo uspeli, meni je logičan potez bio da podnesem ostavku i da na taj način preuzmem odgovornost za to što nismo ostvarili ono što je bilo projektovano. Svima u klubu, Vojvodini generalno,  želim puno sreće u budućnosti. Vojvodina je i pored trenutnog rezultatskog pada, jak kolektiv i veliki klub koji će naći način da iz ove priče izađe još jači, sa nekim novim iskustvom i da već sledeće sezone ponovo krene u borbu za trofeje i osvajanje istih – poručio je Slobodan Boškan.

Boškan podneo ostavku
Podelite na društvenim mrežama