Vreme je za plej-of! Vojvodina je ligaški deo sezone 2022/23. završila na prvom mestu i to prilično ubedljivo. U 22 kola ostvarila je 19 pobeda i tri poraza, čak sedam bodova u tri pobede više u odnosu na drugoplasirani Radnički.

Jedina je ekipa koja je izgubila manje od 20 setova (17). Liderska pozicija donosi joj u plej-ofu prednost domaćeg terena, a rival u četvrtfinalu biće osmoplasirana ekipa Takova iz Gornjeg Milanovca.

U nekim mečevima i posebno protiv glavnih konkurenata moglo je bolje, ali svakako je najvažnije da li će branilac titule stići do željenog cilja i upisati jubilarnu dvadesetu titulu. Zato će bilo kakve ocene biti relevantne tek na kraju sezone.

Poznavaoci prilika, igrači, treneri i sportski radnici složiće se s tim da ni najuspešnijim generacijama put do titule nije bio lak, što potvrđuju i brojke iz arhive. Zato smo odlučili da okrenemo vremenski točak i, uoči početka plej-ofa, bacimo pogled na to  kako je Vojvodina stizala do naslova prvaka.

U 19 šampionskih sezona samo dva puta Vojvodina je ligu završila bez poraza, a otkad se igra plej-of četiri puta su ga Novosađani okončali bez poraza.

Dva puta, kada je bila prvak, Vojvodina nije u plej-of ušla sa prve pozicije. U sezonama 2006/07. i 2021/22. bila je druga.

plej-of

Tri puta je Vojvodina u finalu plej-ofa titulu osvajala posle pet utakmica: 1995/96, 1996/97. i 2016/17.

U nastavku dajemo tabelarni prikaz učinka Vojvodine u ligi i plej-ofu, u sezonama kada je bila šampion.

Podelite na društvenim mrežama
Share This