Upisan je i trinaesti trijumf u nizu. Odbojkaši Vojvodine uknjižili su još jednu superligašku pobedu, pošto su u 15. kolu savladali ekipu Mladog radnika 3:0.

Iako je sve završeno u tri seta, bio je ovo ipak uzbudljiv meč, neizvestan u drugom i trećem periodu. Novosađani su lepo počeli, ovoga puta bez Parapunova, kojeg je dobro zamenio Zečević. Blok Ubiparipa i Krsmanovića doneo je vođstvo od 4:1, ali su se gosti vrlo vratili i izjednačili na 6:6. No, as Mehića inicirao je dva poena viška za 10:8, a nastavivši u tom ritmu odbojkaši Vojvodine stigli su i do 12:8. Koncentrisanom, mirnom i sigurnom igrom domaćin je sačuvao vođstvo do kraja i rutinski poveo 1:0.

Odbojkaši Vojvodine do nove pobede - Maksim Buculjević

Usledila su nakon toga dva daleko dinamičnija seta, a velika borba posebno je viđena u maratonskom drugom periodu. Igralo se gotovo sve vreme poen za poen, u nekoliko navrata Mladi radnik imao je vođstvo, pa je tako i prvi stigao do set lopte (24:22). Međutim, izjednačili su crveno-beli, spasili nekoliko set lopti, a kada je Parapunov ušao na kratko odmah je izblokirao i doneo Vojvodini konačno vođstvo. Borili su se za svaki poen Novosađani, bili maksimalno angažovani u svim elementima, ali su i sa druge strane mreže umeli da uzvrate Požarevljani. Za 2:0, kontru je realizovao Ubiparip.

Sličan drugom bio je i treći set, s tim da su u drugom delu Novosađani dobrim blokom i servisom uspeli da naprave razliku od tri poena (19:16), što je bilo dovoljno da mirnije uđu u završnicu i stave tačku na ovaj meč.

Još jednom crveno- beli su pokazali da su tim, jer su veliki doprinos dali i oni koji su do sada manje igrali, Zečević, te Bajandić koji je ušao kasnije u igru, u jednom momentu na servisu i Milanović

 

Vojvodina – Mladi radnik 3:0 (25:19, 33:31, 25:21)
Novi Sad: Mala sala SPC Vojvodina, sudije Leko i Subašić.
Vojvodina: Simić 7, Milanović 1, Bajandić 1, Zečević 14, Negić, Rudić, Landri 1, Ubiparip 14, Mišković, Buculjević 3, Parapunov, Krsmanović 12, Mehić 12.
Mladi radnik: Čubrilo 10,  Kljajić, N. Ilić, Ubiparip 2, Sinđelić 9, Eremić, 4, Tupči 11, Peković, Stević, Perić, Dodić, I. Ilić, Kisić 1, Bjelica 11.
David Mehić siguran
Podelite na društvenim mrežama
Share This