Vojvodina, nažalost, nije uspela da se plasira u četvrtfinale CEV kupa, pošto je u poslednjem meču 6. kola A grupe Lige šampiona, izgubila od Monpeljea 0:3 (19:25, 21:25, 16:25).

Dobro su Novosađani otvorili ovaj meč i poveli 5:2, ali je na servis Baraneka Monpelje izjednačio. Držali su minimalno vođstvo crveno-beli do polovine seta, kada je Baranek ponovo servisom poremetio ekipu Vojvodine. Ne samo servisom, nego i blokom, domaćin je napravio razliku i sačuvao je do kraja.

Vošin oproštaj: Parapunov u napadu

Slično je tekao i drugi period, ali je ovoga puta Vojvodina sve do sredine seta imala prednost od nekoliko poena, a koja je bila inicirana odličnim servisom Buculjevića. Igralo se do samog finiša poen za poen, imali su Novosađani veliku priliku da izjednače rezultat u ovom meču, ali nisu imali ni sreće, jer se u važnom momentu povredio do tada najbolji pojedinac crveno-belog tima, Žarko Ubiparip. To je poremetilo Vošinu ekipu, koja se u završnici nije snašla, odigrala je dosta nervozno, što je raspoloženi Monpelje iskoristio i stigao do 2:0. Lazar Bajandić dobro zamenio Ubiparipa, ali to nije bilo dovoljno za učinak cele ekipe.

Igrao je odlično francuski tim u ovom meču, a važan tas na vagi bio je, između ostalog i Kamil Baranek. Potpuno je pala Vojvodina u trećem setu i time samo olakšala domaćinu put do pobede.

Monpelje je ovim trijumfom obezbedio treću poziciju u grupi i plasman u četvrtfinale CEV kupa. Vojvodina je ovogodišnju Ligu šampiona završila na četvrtom mestu u A grupi kao i francuski tim sa jednom pobedom, ali sa manje bodova.

Za MVP-ija utakmice izabran je Kamil Baranek.

Vošin oproštaj: Simić na mreži

Monpelje: Hala sportova “Jacques Chaban Delmas”, sudije Akinči (Turska) i Jokelainen (Finska)
Monpelje: Vol, Taramini, Mikelući 10, Demjanenko, Pontes Veloso 1, Dukić, Faure 9, Ražoharivelo, Palasios 13, Le Gof 9, Baranek 13, Kloster, Lekat.
Vojvodina: Simić 6, Milanović, Bajandić 7, Zečević, Negić, Rudić, Upiparip 7, Mišković, Antunović, Buculjević 2, Parapunov 13, Krsmanović 4, Mehić 6.
Jastšembski66018:218
Fridrihshafen64213:1110
Monpelje6159:155
Vojvodina6154:163
Podelite na društvenim mrežama
Share This