Spartak  – Vojvodina 0:3 (20:25, 23:25, 18:25)

Subotica: Hala “Dudova šuma”, Rolj i Leko.

Spartak: Milović, Mašulović 1, Jungić 3, Tomčić, Peić, Lečić, 6 Vulikić 2, Šuvački,  Kan 12, Dulić, Lončarević, Pavlović 7, Omar 11.

Vojvodina: Simić 7, Milanović, Bajandić  12, Zečević 1, Negić, Rudić, Ubiparip, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 2, Parapunov 18, Krsmanović 6, Mehić 10.

Da definitivno podiže formu i da ide pravim putem, pokazao je šampion u meču 6. kola Superlige u Subotici. Motivisani i borbeni domaćin pao je u tri seta, a Vojvodina je odličnom i požrtvovanom igrom napravila lepu uvertiru u sportski spektakl koji poklonike odbojke očekuje u sredu u velikoj sali Spensa.

Iako je Spartak poveo 2:0, Novosađani su odmah izjednačili, a onda posle servisa Parapunova poveli 8:5. Crveno-beli su ne samo kontrolisali rezultat, nego i povećavali prednost. Posle kontre Mehića, a onda i poena na servis Bajandića imala je Vojvodina vođstvo od 18:12, što joj je omogućilo mirnu završnicu i 1:0 setovima.

Ponovo su Subotičani bolje otvorili set, ali je i u drugom periodu brzo došlo sve na svoje. Krsmanović je servirao za izjednačenje (9:9), a u drugom delu je uz sjajnu seriju servisa Parapunova novosadski tim stigao i do 19:13. Prerano su videli kraj ovom setu crveno-beli, što su Subotičani iskoristili, još jednom pokazali borbenost, anulirali zaostatak i uveli ovaj deo meča u neizvesnu završnicu.  Međutim, koncentracija je bila na strani pulena trenera Boškana, stigli su gosti do set lopte, nakon čega je na servis ušao Zečević, odservirao as i doneo prednost ekipi od 2:0.

Treći set bio je šlag na tortu – od početka do kraja dominirala je Vojvodina i ubedljivo ga rešila u svoju korist.

Nova tri boda sigurno su već u arhivi, a od sutra Vojvodina se sprema za pravu evropsku poslasticu u velikoj sali Spensa. U okviru 2. kola A grupe Lige šampiona, u sredu, 16.novembra u 20 časova, igra sa nemačkim Fridrihshafenom.

Podelite na društvenim mrežama
Share This