Nova sezona grupne faze Lige šampiona za odbojkaše Vojvodine počinje u utorak, 8.novembra. Naime, Novosađani su danas krenuli put Poljske, gde će odigrati meč prvog kola A grupe sa ekipom Jastržebski. U mestu Jastržebski Zdroj crveno-bele čeka bez sumnje favorit grupe, sjajni tim skrojen od poljskih i francuskih reprezentativaca, a sve sa ciljem da se bori za trofeje na svim frontovima.

– Naš rival do sada je bez poraza u poljskom prvenstvu. To je iskusna, dobro ukomponovana ekipa na svim pozicijama. Napravljena je tako da se bori za pehare ne samo u Poljskoj, nego i u Evropi. Trenira je argentiski stručnjak Mendez, koji je sa nacionalnim timom Argetine osvojio bronzu na poslednjim Olimpijskim igrama. Ekipu većim delom čine poljski i francuski reprezentativci. Što se nas tiče, očekujem da igramo slobodno, rasterećeno, da imamo puno motiva i da prikažemo najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone – ističe šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Srednji bloker Stevan Simić poručuje da njegova ekipa nema šta da izgubi i da je to prilika da u situaciji bez pritiska pokaže sav potencijal.

– Igramo sa ekipom, koja je u samom vrhu evropske odbojke. Priželjkujem dobru atmosferu, motivisanu, lepršavu igru. Svako od nas jedva čeka utakmice Lige šampiona, ovo je šansa da se predstavimo u lepom svetlu, da prezentujemo klub, sebe, ali i srpsku odbojku.

Vojvodina u Poljsku ide autobusom, prva stanica je Bratislava u kojoj će tim prespavati, te u ponedeljak ujutru nastaviti za Jastržebje.

Meč Jastržebski – Vojvodina igra se u utorak, 8.novembra u 18 časova.

Podelite na društvenim mrežama
Share This