Zašto Vojvodina?

„Zato što Vojvodina stvara šampione. I dobre ljude. Zato što traje. Ona nas uči kako da pobeđujemo i postanemo najbolji. Zato što ne odustaje od svog puta. Zato što su svi u Vojvodini uvek zajedno u svemu, u usponima i padovima. I to je najvrednije što ima. Vojvodina je pre svega dom i porodica. Vojvodina je ljubav.“

Ovim rečima u lepoj svečanoj sali Kulturne stanice „Eđšeg“ počela je tradicionalna promocija Odbojkaškog kluba Vojvodina za novu sezonu. Obavezujući se da će u vremenu koje sledi, nastaviti putem prethodnika koji su utkali sebe u Vošine titule, na terenu i van njega, menadžment, struka i igrači najavili su takmičarske i organizacione ciljeve, ambicije u želje u sportskoj 2022/23.godini.

Računajući na ljubav, podršku i razumevanje, još jednom su crveno-beli podsetili na to da se igra ne pravi preko noći, da sezona tek treba da počne, da se ekipa gradi iz treninga u trening, iz meča u meč i da je najvažnije to kako će se i da li će se stići do cilja. Sve što se na putu do cilja desi, uz pobede, poraze, padove i uspone, sastavni je deo stasavanja šampiona.

– Vojvodina je u prethodnom periodu uspela da razvije jedan sistem koji ne počiva samo na prvom timu. Naša budućnost su i ova deca koja sede danas ovde i nadam se da će u narednom periodu dobiti šansu da zaigraju i za prvi tim – istakao je na početku predsednik Upravnog odbora kluba Vladimir Vukojević: – Ovo mi je deseta sezona u Vojvodini. U to vreme, 2013, kada je Salatić okupljao Upravni odbor, odmah smo zacrtali ciljeve od kojih su možda neki bili i nerealni, a mi smo uspeli većinu da ostvarimo. Verujem da ćemo nastaviti istim putem. Zadatak svih nas jeste to da nikad ne postavljamo prosečne ciljeve. To treba da imaju na umu naročito mladi momci. U dresu Vojvodine uvek se mora težiti vrhu. Mi želimo da imamo baš takvu decu koja će biti dugo kod nas, vaspitana u šampionskom duhu, odbojkaški obučena. Ne možemo dovoditi igrače na godinu, ili dve, koji će posle toga otići bez osećaja gde igraju i gde žive. Što se prvog tima tiče mislim da smo zreli za iskorak u Ligi šampiona. To neće biti ultimatum, niti ćemo lomiti koplja ako do toga ne dođe, ali ćemo ka tome ići. Mislim da smo stekli dovoljno iskustva da preskočimo i taj stepenik. Sa druge strane, zadatak Upravnog odbora i menadžmenta biće da obezbedimo uslove, u kojima će igrači i treneri razmišljajti samo o sportu i o terenu.

Generalni direktor Nikola Salatić podsetio je na uspehe iz prethodne sezone i još dodao:

– Prošle godine ostvarili smo veliki uspeh, ako ne i jedan od najvećih, kada su u pitanju sve takmičarske kategorije. Naš prvi tim je odbranio titulu, juniorsko-kadetski tim je osvojio Prvu B ligu, a Novi Sad je obezbedio plasman u Superligu. Tu treba dodati i uspehe mlađih selekcija u njihovim takmičarskim uzrastima. Mi ćemo tako u novoj sezoni imati praktično dva tima u Superligi i jedan u Prvoj ligi Srbije. Naravno, u obezbeđivanju uslova imali smo veliku pomoć Grada, Uprave za sport i omladinu, sponzora, poslovnih prijatelja… NIS je još pre nekoliko godina obezbedio prostorije za mlađe selekcije, dok smo sa Spensom uvek imali odličnu saradnju. Veliku zahvalnost dugujemo bivšem predsedniku Dragoljubu Zbiljiću, koji je sada potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu njegove kompanije Energotehnika Južna Bačka. Institut za ratarstvo i povrtarstvo je bio uz nas više od deset godina – istakao je Salatić.

Nakon promotivnog spota i predstavljanja ekipe šef stručnog štaba Slobodan Boškan osvrnuo se kratko na temu video priloga.

– Drago mi je što je tema priloga bila baš reč TIM. Čuo sam mnogo zanimljivih i lepih odgovora. Sviđa mi se to što igrači veruju u tim i što se svi slažu da jedino ekipa i zajedništvo donose rezultate. To je važno, jer nas očekuje uzbudljiva sezona, kao što su to bile prethodne. U Vojvodini je to standard, sećam se toga još dok sam ja bio igrač. Takvu postavku i ambicije donelo je poslednjih 30 godina. Naučili smo da mora da se pobeđuje. I to je ono što nije lako. To je izazov, pritisak sa kojim živite. Neće biti lako, posebno mladim igračima, ali se ništa ne postiže preko noći. Računa se samo ono na kraju i onda sav trud i strpljenje imaju smisla. Mi ćemo se zajedno i ove godine truditi da igramo dobro, pobeđujemo što više i osvajamo. A sve one koji vole odbojku i Vojvodinu pozivamo da nas podrže, navijaju i da idemo zajedno u nove avanture.

Na kraju se u ime igrača obratio i kapiten Andrija Vilimanović:

– Mi igrači ćemo se truditi da svakoga dana dajemo maksimum i ispunimo očekivanja koja smo zajedno, s razlogom,  postavili. Verujem da ćemo imati uspešnu sezonu, da ćemo igrati dobru odbojku i da ćemo imati puno razloga za radost.

Na kraju, mora se istaći izuzetno gostoprimstvo i topli ambijent Eđšega, a kompletnu svečanost začinili su pravi anđeli, majstorice u plesu, članice Plesnog studija Profesional sa numerom Rose garden.

Podelite na društvenim mrežama
Share This