Posle otkazivanja meča u Lisabonu, odbojkaši Vojvodine NS seme konačno se vraćaju u takmičarski ritam. Novosađani u subotu ujutru putuju u Rusiju, gde će u utorak, 25.januara, odigrati meč četvrtog kola D grupe Lige šampiona protiv Zenita.

U Sankt Peterburg crveno-beli idu sa mnogo boljim zdravstvenim biltenom, ali i dalje nekompletni. Šef stručnog štaba Slobodan Boškan neće moći da računa da Kamila Baraneka i Stefana Negića, koji su bili pozitivni na PCR testu, zatim na Andriju Vilimanovića zbog ponovnog problema sa leđima, ali ni na prvog napadača Radoslava Parapunova.

– To nam je otežavajuća okolnost, ali moramo da prihvatimo da je to sada tako. Sa ovom ekipom koju imamo na raspolaganju moramo da odigramo jednu dobru utakmicu i da iz sebe izvučemo maksimum. Nismo u mogućnosti da pretimo Zenitu, ali tražiću od igrača da igramo rasterećeno, najbolje što možemo, rizičnije na servisu, čak mnogo više nego što je uobičajeno. Već smo imali prilike da vidimo kvalitet ruskog predstavnika, sve je jasno, ali samim tim to je izazov više i prilika za sve igrače da pokažu koliko mogu – ističe šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Novosadski strateg svestan je da su bolesti uticale na tok priprema i trening, ali je ipak zadovoljan kako je ekipa radila.

– Igrači su se razboljevali u smenama. Taman uhvatimo dobar ritam treninga, jedni se vrate, ali se drugi razbole. No, zadovoljan sam kako su momci radili, bez obzira na to da li nas je bilo sedam, deset, ili više, mi smo trenirali maksimalno. Očekujem da ćemo u utakmicama koje predstoje polako podizati formu. Pauzu jesmo iskoristili da fizički više opteretimo ekipu, većina je to dobro iznela i verujem da će sve to doći na svoje.

Meč Zenit – Vojvodina NS seme igra se u utorak u 19.30 po lokalnom, odnosno u 17.30 po našem vremenu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This