Vojvodina NS seme – Partizan Soccerbet 3:0 (25:20, 25:22, 35:33)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Rogić i Janković.

Vojvodina NS seme: Simić 13, L. Čubrilo 3, Bajandić 4, Vujović 1, Zečević, Negić, Rudić, N. Čubrilo 15, Mišković, Vilimanović, Parapunov 17, Mehić 13, Bošnjak.

Partizan Soccerbet: Mandić, Dopuđ, Marinović 13, Lekić, Petrović 3, Huzejrović, Nejić 10, Janković 3, Stašević, Mladenović, Cvetković, Petrović, Bjelica 6, Delgadis 13.

Odličnu partiju pružili su odbojkaši Vojvodine NS seme i pokazali da su kvalitetniji od rivala, ali nažalost  čak ni to što su nadigrali Partizan 3:0 u revanš meču polufinala Kupa nije bilo dovoljno. Bila je to Pirova pobeda Novosađana, a čini se da je ključ ležao u trećem setu u Beogradu, ali i u prvom u Novom Sadu.

No, istina je da je bilo teško igrati i sve vreme razmišljati o tome koliko se poena sme dati protivniku. Domaćin je furiozno počeo, servirali su dobro crveno-beli, igrali dobro u odbrani i bloku, napad je u tom periodu bio najbolji, pa je u drugoj polovini seta bilo 18:11 za Vojvodinu, a u samom finišu i 21:12. Nekoliko pogrešnih prijema, stisnuta ruka u napadu, izostanak možda boljeg servisa – sve to uslovilo je da Partizan smanji razliku, te da Vojvodina završi sa “samo” pet poena viška, 25:20.

U nastavku se protivnik razigrao, vodio je čak 12:8, ali je tu Voša pokazala karakter pa je Parapunov doneo izjednačenje – 14:14, a onda su blokom Novosađani okrenuli na 15:14. Imali su priliku puleni trenera Slobodana Boškana da naprave do kraja i veću razliku (bilo je 22:19). Ipak, konačnih 25:22 jasno je dalo do znanja da treći set ne samo da mora da se dobije nego Partizanu sme da se da samo 18 poena. Ponovo su gosti igrali slobodnije, rasterećenije, poveli, ali su se Simić i saigrači borili do kraja, bez trunke rezerve. Čak i kada je Partizan stigao do odlučujućeg 19.poena, crveno-beli su žarko želeli maksimalnu pobedu i na kraju je u maratonskoj završnici i ostvarili.

Podelite na društvenim mrežama
Share This