Liga šampiona konačno počinje. Godinama unazad pobede i igre na terenu (evropski bodovi) svih muških predstavnika, crveno-belih najviše, uticali su na to da Srbija u muškoj konkurenciji najjačeg evropskog klupskog takmičenja dobije direktnog učesnika grupne faze.

Osvajanjem titule šampiona države Vojvodina je potvrdila da je ona ta koja će u sezoni 2021/2022. izaći na veliku scenu Lige šampiona. Žrebom su Novosađani za rivale u D grupi dobili moćni ruski Zenit Sankt Peterburg, te nemački Berlin i portugalsku Benfiku. Zadatak težak, ali motiva na pretek. Može li sportistu i ceo tim nešto učiniti ponosnijim i doneti veću energiju od prilike da u elitnom evropskom takmičenju predstavlja Srbiju – u ovom slučaju srpsku odbojku.

Na otvaranju ovog takmičenja crveno-beli igraće protiv Berlina i to u gostima. Put Nemačke ekipa Vojvodine kreće danas (ponedeljak), dok je utakmica zakazana za sredu, 1.decembra u 19.30 (prenos Arena sport). Uoči polaska u Berlin šampionu Srbije stiže podrška sa svih strana. Ono što je najvažnije, maksimalnu potporu ekipa i stručni štab imaju u menadžmentu kluba, članovima Uprave, mnogim sportskim i poslovnim prijateljima.

Uz to, iz inostranstva se javljaju Vošini velikani, bivši igrači, šampioni u crveno-belom dresu i šalju reči podrške. Prenosimo samo neke od poruka.

Marko Podraščanin: Imao sam priliku da igram protiv Berlina prošle godine. Ekipa predvođena ruskim dizačem Grankinom i korektorom Pečom dosta oscilira igrom i nije nepobedivi čak i na domaćem terenu. Vojvodina treba da uđe u meč hrabro i bez mnogo respekta. Verujem da može da ostvari pobedu koja će joj mnogo značiti u nastavku. Igračima i stručnom štabu želim mnogo sreće na otvaranju ovogodišnje Lige šampiona protiv ekipe Berlina.

Nemanja Mašulović: Zajedno smo se godinama unazad borili da ostvarimo pravo na učešće u Ligi šampiona. Sada vama preostaje da se pokažete u što boljem svetlu. Želim vam sreću i puno uspeha.

Vuk Todorović: Igrati utakmice Lige šampiona je veliki izazov, a sa druge strane i san svakog igrača. Ja sam ih igrao sa puno emocija. Nositi dres Vojvodine je velika odgovornost i čast. Želim vam puno sreće i pokažite da vam je mesto u tako velikom takmičenju.

Filip Kovačević: Liga šampiona je san svakog igrača. Voša ima priliku da se igrom pokaže i na evropskoj sceni. Verujem da će biti dobrih rezultata i nadam se da ćemo se sresti u nekom narednom krugu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This