Ekipa Fridrihshafena pobednik je 11. međunarodnog turnira “Memorijal velikana”, pošto je u meču za prvo mesto savladala domaću Vojvodinu NS seme rezultatom 3:1.

Iako su Novosađani dobro otvorili meč i poveli 4:1, gosti su uspeli da uvedu set u egal. Igralo se poen za poen sve do završnice, u kojoj su precizniji i sigurniji bili Nemci za 28:26 i 1:0.

Bili su mnogo bolji u nastavku puleni trenera Slobodana Boškana, na polovini drugog perioda napravili su razliku i sačuvali je do kraja. Nakon izjednačenja po setovima na terenu male sale Spensa razvila se velika borba, i jedni i drugi su igrali požrtvovano, ali su servisom najviše gosti poremetili Vošine prvotimce, došli do opipljive prednosti, a onda i do vođstva od 2:1 u ovom meču.

Na strani nemačkog predstavnika bilo je definitivno iskustvo, ali su gosti isto tako igrali vrlo konkretno, sigurno, sa malo grešaka, dobro na servisu i to je za njih tokom celog susreta bio korak napred u odnosu na rivala. Imali su Novosađani šanse i u četvrtom setu, ali je falilo malo više strpljenja i sigurnosti u realizaciji prilika. Fridrihshafen zasluženo je slavio i osvojio prvo mesto na turniru.

Sa druge strane za Vojvodinu je ovaj turnir, kao i oni prethodni, bio odlična provera. Šef stručnog štaba Slobodan Boškan menjao je postave, isprobao je sve igrače tokom tri dana i to će u predstojećoj sezoni biti najveći dobitak za sve prvotimce.

– Fridrihshafen je pokazao na celom turniru zavidan nivo odbojkaške igre, kojoj i mi težimo, i zasluženo je osvojio prvo mesto. Što se nas tiče, mi smo igrali dobro tokom sva tri dana, čak i u ovoj utakmici koju smo izgubili. Naravno, uvek ima mesta za napredak, tome treba težiti. Generalno sam zadovoljan pripremnim periodom i sada se okrećemo novoj sezoni – istakao je Slobodan Boškan.

Treće mesto zauzela je ekipa PAOKa koja je poslednjeg dana bila bolja od Pariz Voleja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vojin Ćaćić iz Fridrihshafena. Pehare i priznanja uručile su ćerke Žarka Petrovića i Radovana Dabića, Sonja Petrović i Lana Dabić. Turnir je svečano zatvorio predsednik OK Vojvodina Dragoljub Zbiljić.

Rezultati trećeg dana i konačna tabela:

Pariz Volej – PAOK 2:3 (21:25, 18:25, 26:24, 25:20, 11:25), Vojvodina NS seme – Fridrihshafen 1:3 (26:28, 25:19, 18:25, 23:25).

  1. Fridrihshafen 3 3 0 9:4 8
  2. Vojvodina 3 2 1 7:4 6
  3. PAOK 3 1 2 5:8 2
  4. Pariz Volej 3 0 3 6:9 2

Podelite na društvenim mrežama
Share This