Šampion Srbije završio je turnir u Rumuniji sa dve pobede i jednim porazom. Prvo mesto sa sve tri pobede pripalo je ekipi Steaue, koja je u poslednjem duelu bila bolja od Arkade, koja je na kraju ostvarila učinak od jednog trijumfa i dva poraza. Krajova zabeležila tri poraza. Iako je prostom računicom drugu poziciju zaslužila Vojvodina NS seme, ona je na svečanoj ceremoniji proglašena trećom, a domaćin drugoplasiranom ekipom bez obzira na pobedu manje.

Da li su mesta, odnosno diplome, odrađene ranije, ili je sportsko druženje bilo ispred tačnog konačnog plasmana, sada je manje važno, mnogo je bitnije da je turnir za crveno-bele imao višestruki značaj. Šef stručnog štaba Slobodan Boškan pružio je u tri dana šansu baš svim igračima, tako da je mogao sve da ih isproba i proveri koliko su u ovom trenutku spremni, koliko mogu da se daju i kako podnose razne sportske i rezultatske situacije na terenu.

Da je ceremonija, poput određivanja plasmana, bila više fešta nego zvanično zatvaranje, potvrdile su dodele nagrada i pehara. Organizator turnira „Arkada kup“ u Galaciju istinski se na kraju potrudio da svi zadovoljni napuste halu, pa su umesto standardne podele nagrada najboljim pojedincima, usledila priznanja koja je dobilo po nekoliko igrača iz svake ekipe, kao i svi treneri. Tako su u redovima Vojvodine nagrađeni Andrija Vilimanović kao dizač, Stevan Simić kao srednji bloker, David Mehić, Lazar Bajandić i Nikola Vujović kao primači, Radoslav Parapunov kao korektor, Stefan Negić kao libero i Slobodan Boškan kao trener. Zanimljivo je i da su sve ekipe dobile iste pehare.

Slobodan Boškan, šef stručnog štaba: Zadovoljan sam našim igrama na ovom turniru. Prvog dana je bilo dosta slabije i ispod onoga što sam ja zamislio kako treba da igramo. No, reakcija posle toga protiv Arkade je bila dobra. U trećoj utakmici smo videli i koliko oni najmlađi mogu da pruže sada i koliko treba da napreduju. Ukupno gledano, ima dobrih stvari, ali ima i onih na kojima treba da radimo. Sve u svemu mogu biti zadovoljan i jedva čekam naš memorijal.

Aleksandar Bošnjak, srednji bloker: Jako nam je važna pobeda u trećem kolu, posebno za nas mlađe koji smo dobili šansu. Drago mi je što smo uspeli da okrenemo rezultat, nakon izgubljenog prvog seta. Moramo još mnogo da radimo i verujem da ćemo iz meča u meč biti sve bolji i bolji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This