Da talenata u muškoj odbojci ima to su pokazala takmičenja mlađih selekcija, kao i nastup pionirske reprezentacije Srbije. No, to ne može sakriti činjenicu da se izuzetno mali broj dečaka opredeljuje za odbojku, a oni koji to učine nemaju uvek sve potrebne uslove za napredak.

Usmeravanje veće pažnje na mušku odbojku, na njeno omasovljenje, kao i na kvalitetan rad i pravilnu selekciju, od presudnog je znača za budućnost srpske odbojke, ali saradnja klubova po regionima, kao i van njih, i te kako može doprineti boljitku. Upravo to bio je jedan od razloga da Vojvodina NS seme i zrenjaninski Proleter dugogodišnji prijateljski odnos učvrste konkretnom saradnjom. Profesor Predrag Tanacković, trener Proletera, prepoznatljiv po radu sa mladima posetio nas je u ponedeljak, kako bi sa menadžmentom kluba razgovarao o svim vidovima saradnje – o uslovima, pomoći, trenažnom procesu, većem broju utakmica, turnira, nadgradnji i mnogo čemu još.

Nema sumnje da dva vojvođanska kluba, prepaznatljiva po radu u mlađim selekcijama i talentima, znaju pravi recept za bolje sutra u srpskoj odbojci, a da udruženi mogu biti još jači i produktivniji.

Podelite na društvenim mrežama
Share This