Pioniri Vojvodine NS seme šampioni su Srbije za sezonu 2020/21. Novosađani su do titule državnog prvaka stigli nakon što su finalu završnog turnira savladali ekipu beogradskog Asa 3:1. Pre toga, u polufinalu crveno-beli su bili bolji od Crnjanskog (3:1), dok su u grupi slavili protiv Niša 3:2 i Laki stara 3:1.

Za najboljeg igrača finalnog turnira proglašen je Vošin pionir Luka Stanković, dok je titulu najboljeg dizača poneo takođe talentovani odbojkaš Vojvodine Matija Milanović. Vojvodina je dominirala tokom sva tri dana završnice, koja je odigrana u Zrenjaninu i Kleku, te zasluženo ponela titulu najbolje ekipe u Srbiji. Uspeh je rezultat trogodišnjeg rada Akademije odbojke Vojvodina i odlične dodatne selekcije talentovanih mladih igrača iz još nekoliko odbojkaških škola.

Spasoje Milićević, trener: Uradili smo ono zbog čega smo došli  na završni turnir, da na najbolji način zaokružimo sezonu i priču cele ove takmičarske godine. Verujem da je ovo i početak zamišljene priče naše akademije. Želim da se zahvalim momcima, ali i trenerima Koziću i Roljiću, jer ovde ima igrača koji i kod njih treniraju. Naravno, tu su i naši akademci, koji ulaze polako u priču ozbiljnog rada kluba. Mnogo nam znači ovo zlato, jer je to ono što akademija treba da donese – budućnost Vojvodini.

Luka Stanković, najbolji igrač: Nije bilo jednostavno, ali smo potvrdili da smo bolji i kvalitet pokazali kada je to bilo najvažnije. Ova titula važna je svima nama, a posebno mlađim igračima akademije.

Matija Milanović: Teško je igrati turnir kada znate da ste favorit i kada svi igraju protiv vas rasterećeno i iznad 100 odsto. Ipak, mi smo skupili snage, bili najbolji kada je bilo najvažnije i potvrdili kvalitet.

Podelite na društvenim mrežama
Share This