Partizan – Vojvodina NS seme 3:1 (25:14, 18:25, 25:23, 25:23)

Zemun: SC „Master“, sudije Popović i Leko.

Partizan: Arsenoski , Dopuđ, Jovanović, Marinović 15, Lekić 6, Koprivica 12, Huzejrović, Janković 5, Stašević, Mladenović, Petrović, Pepić 33, Janić.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Brborić, Čubrilo, Bajandić 12, Kovačević 2, Negić, Mašulović 8, Bošnjak, Buša 17, Blagojević, Prišić, Todorović 1, Rudić 1, Perić 16.

Nisu ponovili prvotimci Vojvodine NS seme dobru igru iz Novog Sada, poklekli su u drugom meču finala plej-ofa, te dozvolili Partizanu da izjednači u seriji rezultat na 1:1. Istina, crno- beli su odigrali rasterećeno, motivisano, poletno, hrabrije, jednostavno bacili su sve karte na teren, jer nisu imali šta da izgube. Sa druge strane, Novosađani su odigrali dekoncetrisano, mlako, nešto lošije na prijemu, ali i u svim ostalim elementima. Ono što je najvažnije, nisu crveno-beli sačuvali strpljenje u najvažnijim momentima, jer su imali rezulat u završnicama trećeg i četvrtog seta.

Partizan je furiozno otvorio utakmicu, napao hrabro servisom, uz odličnog Pepića u napadu, a maksimalno je koristio i početnu uspavanost prvotimaca Vojvodine. Kod vođstva 8:2 za domaćina, trener Boškan uveo je na prijem umesto Pavla Perića, Filipa Kovačevića. Napravio je novosadski strateg još dve izmene, pa su se tako na terenu, umesto Simića i Bajandića, našli Rudić i Prišić. Ipak, ni to nije mnogo pomoglo ekipi Vojvodine. Partizan se već dobro razigrao, hazarderski napadao iz servisa i taj element bio je i najjače oruđje domaćina u ovom setu. Sa druge strane, izuzetno loš prijem onemogućio je gostima dalju organizaciju igre. I u drugom setu imali su crno-beli startno vođstvo, ali je Vojvodina uspela da primiri prijem, smanji greške i da posle tehnočkog tajm-auta nakon odlične reakcije Todorovića na mreži okrene rezultat u svoju korist. Razigrao se Perić, ali je igrač odluke bez sumnje bio sjajni Boris Buša, koji osim što je bio precizan u napadu, sa servis linije je takođe pomogao ekipi. Vojvodina je, uz bolju igru u polju i kontranapadu nanizala važnu seriju i stigla do, kako se ispostavilo, nenadoknadive prednosti – za 1:1 u setovima.

U nastavku je viđena neizvesna i izjednačena borba, a u samom finišu posle vođstva Partizana Vojvodina je uspela da okrene (18:17). Jednu važnu akciju spasao je Mašulović blokom i sprečio domaćina da vrati prednost (23:22), ali su nakon toga gosti ispustili izgledne prilike i greškama pomogli protivniku koji je sjajnim servisom došao do set lopte, iskoristio je i poveo 2:1 u meču. Bilo je vidno da domaćin igra rasterećeno, poletno, dok je u redovima Novosađana bez razloga bilo stegnutosti. Na sličan način izgubili su gosti i četvrti set. Vodili su sve do polovine, kada je Partizan uspeo da okrene. Gotovo da je jedan igrač sam sve realizovao, korektor Partizana Pepić. Za njega Novosađani nisu nalazili rešenje, a opet u samoj završnici nisu sačuvali mirnoću i koncentraciju, iako su imali svoje šanse.

– Očekivao sam da ćemo ovde igrati protiv drugačijeg protivnika nego u Novom Sadu. Igrao je Partizan na svom terenu slobodnije, bolje, rasterećeno. Mi nismo mogli da računamo na Blagojevića, koji je navikao da igra ovakve mečeve, stekao je iskustvo. Buša je igrao odlično, dobro podneo pritisak, s obzirom na to da nije imao priliku da igra mečeve ovakve težine. Ali, ono što je nama falilo jesu mirnoća i strpljenje kod svih. Jednostavno nismo bili mirni i precizni u najvažnijim momentima, te nismo iskoristili šanse koje smo imali. A imali smo ih u trećem i četvrtom setu. I onda, kada vam se to desi, obično vam se vrati ovako, kroz poraz. No, idemo dalje, ovo je finale, niko nije očekivao da će biti lako. Sledeća utakmica je kod nas u četvrtak i očekujem da dobro vidimo gde smo grešili, ali i ostavimo poraz iza sebe i potpuno se okrenemo energetski i u svakom drugom smislu tom meču u Novom Sadu – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Treća utakmica igra se u četvrtak, 8.aprila, u 19 časova, u maloj sali Spensa.

Podelite na društvenim mrežama
Share This