Vojvodina NS seme – Partizan 3:0 (25:19, 25:22, 25:20)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije Janković i Petrović.

Vojvodina NS seme: Simić 5, Brborić, Čubrilo, Bajandić 5, Kovačević, Negić, Mašulović 8, Bošnjak, Buša 9, Blagojević 10, Prišić, Todorović 2, Rudić, Perić 19.

Partizan: Arsenoski 2, Dopuđ, Jovanović, Marinović 4, Lekić 4, Koprivica 8, Huzejrović, Janković 6, Stašević, Mladenović, Petrović, Pepić 15, Janić 2.

Prvi korak ka konačnom cilju napravili su odbojkaši Vojvodine NS seme, pošto su savladali ekipu Partizana 3:0 u prvoj utakmici finala plej-ofa. Igrali su Novosađani prilično sigurno, u pojedinim momentima čini se i ne maksimalno, ali su završnice setova pokazale koliko je domaćin zaista kontrolisao igru, diktirao ritam i prelomio onda kada je to bilo najvažnije.

Krenuli su furiozno crveno-beli, Pavle Perić doneo je vođstvo od 6:2, da bi nešto kasnije na servis Marinovića Partizan smanjio na 7:8. Uspeli su gosti i da povedu na trenutak, nakon servisa Jankovića, nesporazuma Vošinih igrača na prijemu, a zatim i bloka. Ipak, Bajandić je vratio prednost svom timu, Blagojević je bio precizan. Neumoljiv je bio Perić, sa servis linije odličan Bajandić, a dobra odbrana donosila je mogućnost Vojvodini za uspešnu realizaciju kontranapada. Odvojio se domaćin u samom finišu, a as Buše stavio je tačku na set za 25:19 i vođstvo od 1:0.

Nešto bolji početak imali su gosti u nastavku, te su poveli 4:1, ali su Perić i Mašulović doneli najpre izjednačenje, a onda i preokret. Još jednom stigao je Partizan do prednosti, pa je kod rezultata 8:11 umesto Blagojevića ušao Buša, koji je pružio sjajnu partiju do kraja. Iako se igralo gotovo sve vreme poen za poen, u završnici seta Vojvodina je bila sigurna na servisu, u bloku i u napadu.

Nastavili su Novosađani u ustom ritmu, držali nivo tokom trećeg perioda i kada je bilo najvažnije pokazali snagu i kvalitet, što je bilo dovoljno da završe utakmicu u tri seta.

Drugi meč igra se u ponedeljak, 5.aprila, u 19 časova u hali Master u Zemunu.

Boris Buša: Odlično smo odigrali, izizuetno dobro kontrolisali celu utakmicu, a u nekim kritičnim situacijama pokazali smo da smo prava ekipa. Sada ovo treba što pre zaboraviti, jer već u ponedeljak igramo drugi meč, u gostima.

Slobodan Boškan: Nije bilo tako lako kao što to rezultat govori. Mi smo u završnicama setova bili dobri, čvrsti, koncentrisani i zasluženo rešili meč u svoju korist. Očekujem da će oni tamo biti bolji, ali i da ćemo mi od početka imati potrebnu agresivnost, da ih napadnemo u njihovoj sali i učiniti sve da ponovo pobedimo.

Podelite na društvenim mrežama
Share This