Radnički – Vojvodina NS seme 3:0 (25:23, 25:21, 31:29)

Kragujevac: Hala “Jezero”, sudije Janković i Simonović.

Radnički: Milutinović, Antić, Goić, Radević, Đurić, Petrović, Pejković, Matić, Dukić, Pantović, Kone, Hamzagić, Ristić.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević, Negić, Mašulović, Bošnjak, Buša, Blagojević, Prišić, Todorović, Rudić, Perić.

Veliki neuspeh odbojkaša Vojvodine NS seme, koji neće braniti trofej Kupa Srbije, jer su u revanš meču polufinala izgubili od Radničkog u Kragujevcu 0:3. Verovatno da je malo ko očekivao ovakav epilog, ali sa tako bledim izdanjem crveno-belih nije moglo biti drugačije.

Vojvodina je solidno počela meč i posle bloka Kovačevića došla do dva poena prednosti (8:10). Sve do 13:10 čuvali su Novosađani vođstvo, nakon čega su Kragujevčani dobrim servisom okrenuli i u samom finišu imali i 22:18. Gosti su uspeli da se izbore za neizvesnu završnicu, ali su prvotimci Radničkog manje grešili, bili sigurniji i strpljiviji, te poveli 1:0 – 25:23. Nije šampion ličio na sebe, previše mlako bilo je na servisu, ali i u svim ostalim elementima, mnogo grešaka i nervozna igra karakterisali su vrlo bledo izdanje crveno-belih.

Poveo je Radnički 2:0 i bio na pragu velikog iznenađenja. Na polovini trećeg seta promenio je trener Gavrančić dijagonalu, pa su zaigrali Čubrilo i Buša. Uspeli su tada Novosađani da od 13:17 stignu do izjednačenja, a imali su maratonskom finišu i svoje šanse. Ipak, razigrani domaćin sačuvao je mirnoću i rešio ovaj set u svoju korist za konačnu pobedu i plasman u finale Kupa.

Podelite na društvenim mrežama
Share This