Vojvodina NS seme – Spartak 3:0 (25:19, 25:18, 25:22)

Novi Sad: Mala sala Spensa, sudije A. Balandžić i P. Balandžić.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo 1, Bajandić, Kovačević 6, Negić, Mašulović 12, Bošnjak, Buša 12, Blagojević 3, Prišić 1, Todorović, Rudić 2, Perić 13.

Spartak: Milović, Marković, Jungić 2, Tomčić, Peić, Seizović 3, Nadaždin, Nestorović 5, Nikolić 15,  Rikardo  3, Dulić 3, Kovač, Tumbas, Pavlović 8.

Pobeda za kraj! Priželjkivali su odbojkaši Vojvodine NS seme da liderskoj poziciji na tabeli Superlige za kraj 2020. dodaju i plasman u polufinale Kupa Srbije, i to su i ostvarili, pošto su u revanš meču četvrtfinala na svom terenu savladali ekipu Spartaka.

Silovito su Novosađani počeli ovaj meč, odgovorno, snažno i precizno u svim elementima. Vrlo brzo stigli su crveno-beli do značajne prednosti (8:2, 17:8), a sve što su do kraja mogli gosti jeste samo da ublaže zaostatak. Tačku je na set za vođstvo od 1:0 stavio  Perić. Imao je prostora trener Gavrančić i da meša karte, pa su na terenu bili i Čubrilo, Rudić i Buša.

Iskoristili su Subotičani kratko opuštanje domaćina, pa su u drugom periodu poveli 5:2, te 8:6, ali su novosadski prvotimci brzo sve nadoknadili. Najpre blokom Mašulovića približili su se na poen zaostatka (8:9), a onda je, takođe na mreži, izjednačenje doneo  Buša – 10:10. As servisom Perić je doneo vođstvo (13:12), koje se malo po malo uvećavalo. Seriju sjajnih servisa u samo finišu imao je Rudić, ekipa ga je maksimalno pratila, pa je na kraju rezultat bio još ubedljiviji nego u prvom setu.

Taman koliko treba, a dovoljno ozbiljno, koncentrisano  i motivisano, odigrala je Vojvodina i  u trećem setu, što je bilo dovoljno za maksimalnu pobedu i overu plasmana u polufinale Kupa Srbije. Šansu su u poslednjem periodu dobili i Bošnjak, Prišić i Brborić.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: Znali smo da nam treba samo set, ali smo odigrali odgovorno i želeli smo tu pobedu. Možemo biti zadovoljni rezultatima na kraju godine, dobro treniramo i imamo vremena da se spremimo za nastavak sezone i najvažnije mečeve.

Podelite na društvenim mrežama
Share This