Spartak – Vojvodina NS seme 0:3 (20:25, 12:25, 16:25)

Subotica: Dvorana „Dudova šuma“, sudije Gradinski i Cvetković.

Spartak: Milović, Marković, Jungić, Tomčić, Peić, Seizović, Nestorović, Nikolić, Rikardo Roberto, Dulić, Tumas, Pavlović.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević, Negić, Mašulović, Bošnjak, Buša, Blagojević, Prišić, Todorović, Rudić, Perić.

Prvotimci Vojvodine NS seme napravili su prvi korak ka polufinalu Kupa Srbije, pošto su u Subotici savladali ekipu Spartaka rezultatom.

Nakon nešto slabijeg starta, Vojvodina je na polovini seta došla do izjednačenja i to posle dobrog servisa Perića i kontre Kovačevića. Nastavio je Pavlem Perić u istom ritmu, te su Novosađani poveli 17:15, a sa projektilima sa servis linije pridružio mu se i Boris Buša. Bilo je to dovoljno da crveno-beli mirno privedu set kraju za vođstvo od 1:0.

Nisu ništa menjali gosti, odmah su došli do prednosti, koju su tokom ovog perioda dodatno povećali. Nizali su se dobri servisi, ali su puleni trenera Gavrančića bili dobri i u napadu, bloku, odbrani, što je rezultiralo viškom i od deset poena (21:11). Srpski šampion ni u trećem setu nije dao rivalu ni gram nade. Uz maksimalnu ozbiljnost, odgovornost, ali pre svega dobru igru na tehničkom tajm – autu imali su 12:8. Sjajni servisi Pavla Perića doneli su priliku Vojvodini da se u drugom delu čak i poigrava sa domaćinom, a visokih 18:11 bilo je nedostižno za Subotičane. Jednako raspoloženi i efikasni pratili su Perića i Kovačević i ostali, pa su Novosađani rutinski završili ovaj meč, za maksimalnu pobedu i prvi korak ka polufinalu.

Revanš je 30. decembra u Novom Sadu.

Podelite na društvenim mrežama
Share This