Borac – Vojvodina NS seme 1:3 (25:20, 17:25, 21:25, 18:25)

Pančevo: Hala sportova, sudije Balandžić A, Balandžić B.

Borac: Miletić, Subotić, Madić, Milošević, Drobnjak, Stoković, Stojsavljević, Marinkov, Krstić, Poznić, Knežević, Đurđević, Rajković, Gmitrović.

Vojvodina NS seme: Simić, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević, Negić, Mašulović, Bošnjak, Buša, Blagojević, Prišić, Todorović, Rudić, Perić.

Novu prvenstvenu pobedu ostvarila je Vojvodina NS seme, pošto je u desetom kolu Superlige savladala ekipu Borca 3:1. Nisu bili crveno-beli na najvišem nivou, bio je osetan i umor, ali su odigrali taman toliko da uknjiže tri željena boda.

Novosađani su mlako i nedovoljno koncentrisano ušli u ovaj meč, što je dalo prostora domaćinu da tokom celog prvog seta bude ravnopravan rival. Greške crveno-belih i igra ispod potrebnog nivoa samo su još više osokolile protivnika. Iako je Vojvodina vodila u jednom momentu, Borac je u finišu servisom poremetio goste, napravio razliku, maksimalno iskoristio poklonjenu priliku i dobio ovaj set.

Falilo je, bez sumnje, novosadskim igračima svežine i borbenosti, ali se u nastavku srpski šampion trgao i zaigrao bolje. Na polovini seta imao je već važnu prednost, a jedna duga akcija koju su Novosađani rešili u svoju korist dodatno ih je motivisala. Uključili su motore crveno-beli i rutinski dobili ovaj period meča, za izjednačenje na 1:1.

Nastavili su gosti u istom ritmu i u trećem setu, ali uz povremene oscilacije. U drugom delu je servisom Gmitrović vratio svoju ekipu u igru, međutim na isti način uzvratila je Vojvodina. Najpre Čubrilo, koji je zamenio Todorovića, a zatim i Perić, sa servis linije poremetili su rivala. Blok je bio na nivou, kao i koncentracija i borbenost, pa su Novosađani stigli do vođstva od 2:1.

Ubedljivija bila je Vojvodina u četvrtom setu, priliku su dobili i Rudić i Brborić, a u samom finišu i Bošnjak i Prišić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This