Vojvodina NS seme – Dinamo Moskva 0:3 (22:25, 17:25, 25:27)

Moskva: Dinamo Arena, sudije Šiano i Deneri.

Vojvodina NS seme: Simić 2, Brborić, Čubrilo, Bajandić, Kovačević 10, Negić, Mašulović 6, Bošnjak, Buša 2, Blagojević 10, Prišić, Todorović 1, Rudić, Perić 17.

Dinamo Moskva: Podlenski 9, Vlasov 13, Škulavičus, Baranov, Berežko, Svenckis, Pankov 4, Belogorčev 1, Kabešov, Dmitrev, Semišev 10, Sokolov 15, Kerminen, Lihočersov 7.

Odbojkaši Vojvodine NS seme sigurno će žaliti za trećim setom u Moskvi, u okviru osmine finala CEV kupa. Imali su Novosađani set loptu i priliku da produže meč, ali nisu iskoristili, te je Dinamo na kraju slavio 3:0 za prolaz u četvrtfinale.

Vođstvom su Novosađani otvorili meč, ali je Dinamo na servis Vlasova okrenuo i poveo 7:3. Uzvratili su na isti način crveno-beli, odličan je sa servis linije bio Todorović, Vojvodina je dobila priliku i da se odbrani od napada protivnika, nakon čega je precizan u kontri bio Blagojević. Rezultatska klackalica trajala je do samog kraja, domaćin je i dalje dobro servisao, ali su puleni trenera Gavrančića imali odgovor. Perić, Mašulović, Kovačević, uz Blagojevića i Todorovića, dobro su reagovali, ali je nekako vrlo malo falilo za konačni preokret. Kada god je bilo potrebno ruski tim je dobro servirao, dok je srpski predstavnik nešto više grešio. I rezultat je na kraju seta bio takav – nijanse su bile na strani Dinama, za 25:22.

Slično je bilo i u nastavku, samo što je domaća ekipa nešto ranije napravila osetnu prednost. Opet je servis bio glavno oružje Dinama, a Novosađani nisu imali odgovor na to. Prijem je bio slaba tačka, pa je na to usledila i slabija realizacija napada.

Iako su u trećem setu napravili osetnu prednost crveno-beli, Moskovljani su uspeli to da anuliraju, a ponovo je „krivac“ za to bio odličan servis. Jednostavno prvotimci Dinama gotovo da nisu grešili, što im je u ovom periodu, uz snažnu igru i donelo preokret. Za mali korak ispred bili su domaći i imali su već meč u svojim rukama, kada je na servis ušao Buša i potpuno zakuvao ovaj set. Serija dobrih servisa donela je preokret, a onda i set loptu. Malo koncentracije i više sreće nedostajalo je Novosađanima da produže utakmicu. Mora se priznati, Rusi su takođe odservirali kada je trebalo i na kraju ipak i ovaj deo meča dobili za konačno pobedu od 3:0. Sam rezultat ne prikazuje svakako pravo stanje na terenu, jer je Vojvodina imala i te kako svoje šanse, posebno u prvom i trećem setu i zaslužili su bez sumnje bar taj jedan set.

Siniša Gavrančić, šef stručnog štaba: I pre meča smo imali uvid u to koliko je kvalitetan Dinamo, znali smo da im je servis glavno oružje i u tom elementu su i napravili razliku. Imali smo dobru igru najpre u prvm setu, ali su se oni upravo servisom odlepili kada je bilo potrebno. Znali smo i da je naša šansa egal igra, posebno u završnici i zaista smo imali odličnu priliku u trećem setu. Nismo je iskoristili, ostaje žal za trećim setom, ali sam u principu zadovoljan time kako su se momci borili i kako su igrali protiv takvog rivala.

Stevan Simić, kapiten: Svi smo pružili maksimum, u ovakvim utakmicama jedino tako i može, ali su Rusi na servisu bili iznad nas i to je i presudilo. Malo je i sreće nedostajalo u trećem setu, ostaje žal, ali dali smo sve od sebe.

Podelite na društvenim mrežama
Share This