Ribnica – Vojvodina NS seme 3:1 (25:20, 19:25, 28:26, 25:17)

Kraljevo: Nova hala sportova, sudije Janković i Popović.

Ribnica: Mocić, Stefanović 18, Paunović 17, Todorović 13, Vukmirović 1, Bićanin, Ubiparip 15, V. Petrašinović, Ratković, Veselinović, Gajović 6, Đ. Petrašinović, Živanović.

Vojvodina NS seme: Simić 9, Brborić, Čubrilo, Bajandić 11, Kovačević 7, Bošnjak, Buša 8, Blagojević 5, Prišić, Todorović 1, Rudić 1, Perić 11.

Posle osam uzastopnih pobeda (pripremni period plus prvo kolo) odbojkaši Vojvodine doživeli su pravi hladan tuš na gostovanju u Kraljevu. Oni su u drugom kolu Superlige, na veliko iznenađenje, izgubili od domaćina Ribnice 1:3.

Domaćin je motivisano i rasterećeno počeo meč, poveo 8:5, ali je do polovine seta Vojvodina uspela da izjednači. U samom finišu Kraljevčani su servisom poremetili Novosađane, stekli nekoliko poena viška, što im je bilo dovoljno da povedu 1:0 u setovima. U nastavku su crveno-beli konsolidovali redove, smanjili greške i na samom startu poveli (7:3). Ipak, Ribnica se približila, zapretila, pa je trener Gavrančić posegnuo za izmenom i na poziciju korektora umesto Blagojevića uveo Bušu. Ponovo se odlepio aktuelni šampion, imao u finišu vođstvo od 21:16 i mirno priveo set kraju za izjednačenje na 1:1.

Ipak, u trećem periodu ponovila se slična situacija kao u prvom setu. Totalno dekoncentrisani bili su gosti na prijemu, što je uslovilo i lošu realizaciju u svim ostalim elementima. Osim smirenosti, falio je Novosađanima i bolji servis. Ponovo je menjao novosadski strateg, pa je na prijem umesto Perića ušao Kovačević, a nedugo zatim je i dizač Čubrilo zamenio Todorovića. Nije to mnogo pomoglo, domaćin je vodio 20:18 i 24:21. Međutim, tada je na servis Bajandića napravila Vojvodina preokret i stigla do 25:24. U tim momentima sama je sebe pobedila, propustila priliku i pomogla protivniku da ipak dobije set i povede 2:1.

Takav ishod kao da je totalno poremetio prvotimce Vojvodine, koji nisu mogli da nađu pravo rešenje za sada već razigranog rivala. Na momente su Kovačević, te Bajandić ulivali nadu, ali bilo je to nedovoljno za preokret.

Podelite na društvenim mrežama
Share This