Odbojkaši Vojvodine NS seme i Radnički bili su uspešni prvog dana turnira „Memorijal velikana“. Kragujevčani su u delu  sa ekipom Niša slavili 3:1,  dok je Vojvodina bila maksimalna u susretu sa Ribnicom (3:0).

Posle dva neizvesna meča sa Kraljevčanima, na prethodna dva turnira, aktuelni šampion je ovoga puta na svom terenu ostavio protivnika bez počasnog seta. Sam početak duela možda nije nagoveštavao maksimalni trijumf domaćina, Kraljevčani su poveli 8:5, ali su od polovine seta Novosađani preuzeli konce u svoje ruke, okrenuli, pa blokom i dobrim servisom Perića stigli do tri poena viška, a onda i do plus pet. Bilo je to dovoljno da Vojvodina rutinski privede set kraju. Naredna dva diktirala je ritam sve vreme, protivnik je samo na momente zapretio, ali ni to nije omelo domaćina na putu do maksimalne pobede.

Vojvodina je utakmicu počela u postavi Čubrilo, Blagojević, Perić, Bajandić, Simić, Rudić i libero Negić, a do kraja su šansu dobili i Buša, Kovačević i Bošnjak.

Pavle Perić izdvojio se sa 14 poena, do njega je odmah bio Blagojević sa 11, te Simić i Bajandć sa 9, Rudić sa 7, Čubrilo sa 3, dok su po jedan poen zabeležili Bošnjak i Buša.

Rezultati prvog dana; Radnički – Niš 3:1 (25:23, 20:25, 25:20, 25:18), Vojvodina NS seme – Ribnica 3:0 (25:17, 25:22, 25:19).

Petak, 04. septembar: Radnički – Ribnica 16h, Vojvodina NS seme – Niš 19h.

Podelite na društvenim mrežama
Share This