Ukoliko žele u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona, odbojkaši Vojvodine moraće u prvoj fazi u grupi F da preskoče italijanski Trentino i IBB Poloniju iz Londona. Tako je hteo žreb, koji je održan danas, a prenošen je uživo putem video linka.

Imajući u vidu da samo pobednik grupe ide dalje, očito je da srpski šampion nije mogao dobiti teži zadatak, jer će italijanski velikan biti zaista teška prepreka.

Treba podsetiti da je Evropska odbojkaška konfederacija promenila sistem kvalifikacija i tako, zbog pandemije, dala mogućnost zemljama da prijave još po jednog predstavnika. Uslov je bio da se ekipa nalazi među prvih pet u domaćoj ligi i da u toj državi nije proglašen šampion. Tako su se u žrebu za kvalifikacije našli po još jedan predstavnik Italije, Rusije, Poljske i Belgije.

Prema novim pravilima 18 ekipa žrebom je podeljeno u šest grupa, koje će kroz turnirski sistem pokušati da dođu do druge faze. Iako bi trebalo da svaka ekipa iz date grupe bude domaćin jednog turnira, nešto detaljnije moglo bi biti poznato tek u ponedeljak, 24.avgusta, kada će svaka grupa imati sastanak putem video poziva, sa Evropskom konfederacijom. Mnogo toga  zavisiće od epidemioške situacije u svakoj državi. Ono što je poznato jeste to da će morati da se održi najmanje jedan turnir.

– Sigurno smo dobili najjaču ekipu u kvalifikacijama. Italijani su ubedljivo najveći favoriti u grupi, pa i u celim kvalifikacijama, uz Ruse. Sa druge strane, za nas kao sportiste to je veliki izazov, privilegija i čast. Nema bolje prilike da se nadmećemo, da vidimo gde smo. Što se tiče drugog rivala iz Londona, po rejtingu bi trebalo da smo bolji, ali to treba pokazati na terenu – istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Planirani termini za sva tri turnira su: prvi 22 – 24. septembar, drugi 29. septembar – 1.oktobar i treći 6 – 8.oktobar.

Podelite na društvenim mrežama
Share This