Kraj jula već decenijama je u Odbojkaškom klubu Vojvodina rezervisan za početak priprema za novu sezonu. U to vreme cela ekipa, svi članovi stručnog štaba, menadžment i mediji okupljaju se u klupskim prostorijama, razgovaraju o pripremama i ambicijama u predstojećoj sezoni.

Ovog leta u kući šampiona, bilo je skoro sve drugačije, sem datuma i razloga okupljanja. Aktuelna epidemiološka situacija, borba celog sveta sa korona virusom, uticala je i na sport, a samim tim i na crveno-bele odbojkaše. U klupskim prostorijama, u ponedeljak, održani su sastanci u više grupa, a tema je, osim početka priprema, bila i ponašanje na treningu van njega i život u klupskom domu.

Sa igračima su razgovarali generalni direktor Nikola Salatić, sportski direktor Slobodan Boškan, lekar ekipe dr Stanko Čović i šef stručnog štaba Siniša Gavrančić. Kako su i oni naglasili, pripreme će ovoga puta biti znatno drugačije.

– Ceo svet je u istoj situaciji i tome moramo prilagoditi. Važno je da se pridržavamo svih propisanih mera i na taj način da pazimo na sebe, na druge, na ekipu i klub. Prvi period ćemo provesti napolju, radićemo u manjim grupama, a maksimalno ćemo se truditi da to ne utiče na razvoj forme i napredak ekipe. Sezona će početi, ovako, ili onako, i mi je moramo dočekati spremno – istakao je sportski direktor Slobodan Boškan, a šef stručnog Siniša Gavrančić dodao je:- Ambicije Vojvodine su uvek iste, a to su pehari u sva tri domaća takmičenja, kao i što bolji rezultat na evropskoj sceni. Pripreme počinje onako kako možemo, u skladu sa propisanim merama. Pratićemo situaciju. Što se ekipe tiče, ona je vrlo malo izmenjena. Čubrilo se vratio posle dugo vremena, priključili smo mlade snage Prišića i Bošnjaka, na poziciju libera sa pozajmice stigao je Brborić, ali kostur ekipe je ostao isti.

Kapiten Stevan Simić poručio je da svi igrači znaju dobro kakva je situacija i da će na pravi način poneti odgovornost.

– Pridržavaćemo se svih propisanih mera, moramo se prilagoditi, zbog sebe i zbog drugih. Ima vremena i siguran sam da ćemo spremni. Ukoliko sezona počne bez publike sigurno je da neće biti lako, jer svi mi u Novom Sadu volimo da igramo pred našim sjajnim navijačima. No, ostaje da se nadamo da će se zdravstvena situacija smiriti i da do toga neće doći. Očekuje nas sezona puna izazova, u prethodnoj smo ostvarili sve ciljeve, tako da se u novoj očekuje korak više. Ja jedva čekam da počnu utakmice, jer sam bio povređen  i poslednji meč odigrao sam u decembru – zaključio je Simić.

Posebnu težinu na sastancima sa prvotimcima imale su reči doktora Čovića, koji ukazao na to da je jako važno da svi prihvate da su odgovorni kako za sebe tako i za druge. Igrači su dobili preporuke da se drže jedni drugih, da ne šire krug ljudi, da koliko god je to moguće život svedu na treninge i stan. Oni koji su u klupskom domu poštovaće mere obedovanja u malim grupama, držanja distance, održavanja higijene, nošenja maske kada je to potrebno, a svakog dana meriće im se i temperatura. Iste mere važe i za gornji deo kluba, gde se nalazi menadžment.

Podelite na društvenim mrežama
Share This