Odbojkaški klub Vojvodina ne samo da je nastavio sa treninzima, nego se uveliko sprema i za nove izazove. Osvajač tripl krune i učesnik Lige šampiona iza sebe ima jednu od najuspešnijih sezona u novijoj istoriji, a takav rezultat donosi obavezu više – da u narednoj sezoni uradi ne manje od toga. U skladu sa tim, menadžment kluba napravio je nekoliko važnih koraka.

Većina igrača ima važeće ugovore, a sa jednim od najefikasnijih odbojkaša u sezoni 2019/2020, Aleksandrom Blagojevićem, produžena je saradnja na još godinu dana. Takođe, u redove Vojvodine vratio se, sada već iskusni, dizač Luka Čubrilo.

– Iza nas je veoma uspešna sezona, u kojoj smo ostvarili sve zacrtano. Poslednji trofej, nažalost, nismo bili u mogućnosti da osvojimo na terenu, ali smo zasluženo odlukom skupštine Saveza proglašeni prvacima. Svoj kvalitet potvrdili smo rezultatima, prvim mestom na tabeli, bodovnom razlikom u trenutku prekida lige, ali isto tako i igrom, borbom… Ambicije ostaju iste, što znači da želimo u novoj sezoni sve da ponovimo – ističe sportski direktor Slobodan Boškan i nastavlja: – Većina igrača ima važeće ugovore, sa Blagojevićem smo produžili na godinu dana, a sa Čubrilom potpisali na isto toliko. Blagojević je igrao sa velikim uspehom, bio je važna karika u osvajanju trofeja. Očekujemo da ponovi partije, on je veliki radnik i sigurno će imati ambicije da bude i bolji. Čubrilo je poznat našoj javnosti, ponikao je u mlađim selekcijama Vojvodine, sa prvim timom osvajao je trofeje, u inostranstvu najviše bio u Francuskoj, manje u Nemačkoj, Estoniji, Kipru, a pola ove sezone u Novom Pazaru. Njegovo iskustvo i kvalitet biće za nas izuzetno važni. Obojici im čestitam i želim im mnogo sportskih uspeha. Istakao bih i to da smo sa trojicom igrača napravili nove ugovore na četiri godine, a to su Lazar Bajandić, Andrej Rudić i Stefan Negić. Na taj način smo poslali poruku da želimo i dalje da ulažemo u mlade igrače, da im pružimo šansu da igraju, sazrevaju, da se razvijaju u Vojvodini igrajući domaća i evropska takmičenja. Kada su ostali igrači, kojima je istekao ugovor u pitanju, razgovarali sa svima. Lakčević ne ostaje, jer smo se opredelili da se oslonimo na naše mlade odbojkaše. Uz Negića na mestu libera biće Radoslav Brborić, koji se vraća iz Kraljeva, sa pozajmice. Zadovoljni smo igrama Mehića i Mašulovića, želimo da ostanu, razgovaramo, čekamo da se izjasne i da vidimo uslove.

Posle osam godina Luka Čubrilo se vratio kući.

– Ponovo sam u svom klubu i zahvalio bih se svima što su mi pružili šansu. Zaista sam zadovoljan, ekipa je talentovana, pokazala je kvalitet i pred nama je izazov da sve to ponovimo. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći da nastavimo niz uspeha – poručio je Čubrilo.

Korektor Aleksandar Blagojević bio je jedan od ključnih igrača u igri Vojvodine u protekloj sezoni. Posle godinu dana, odlučio je da ostane u šampionskom timu.

– Zadovoljstvo mi je što se ponovo nalazim na ovom mestu, što ću i dalje braniti boje Vojvodine i boriti se za neke nove trofeje. Ekipa iza sebe ima jako uspešnu sezonu, a ja kao pojedinac možda i najuspešniju do sada. To je jedan od razloga zašto sam odlučio da ostanem i da nastavim tamo gde sam stao. Želim da poboljšamo igru, pre svega na evropskoj sceni. Mislim da smo možda ostali dužni u par mečeva publici i sebi u grupnoj fazi Lige šampiona, igrali smo dobro, ali je malo falilo za neku pobedu. Siguran sam da će to sada biti realno. Biće nam lakše, jer se poznajemo, znamo šta očekujemo jedan od drugog. I ja ću se brže adaptirati i imati više prostora da se pripremim nego prošle sezone – zaključio je Blagojević.

Podelite na društvenim mrežama