Vojvodina NS seme – Mladi radnik 3:0 (25:17, 27:25, 25:18)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, gledalaca 400, sudije Zotović i Radovanović.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 10, Negić, Mašulović 8, Buša 2, Blagojević 19, Radović, Todorović 3, Rudić 4, Perić, Mehić 8.

Mladi radnik: Popović 1, Pantić 5, Vulikić, Kostić 1, Micić 16, Medurić 1, Zvicer 3, Stević, Ubiparip, Lečić 4, Ilić, Lazarević, Kala 6.

Nije bilo lepšeg načina da odbojkaši Vojvodine NS seme stave tačku na Superligu, odnosno njen glavni deo, iza kojeg će šest najboljih ekipa nastaviti takmičenje u Mini ligi. Novosađani su overili prvu poziciju na tabeli, odigrali veoma motivisano, poletno i sigurno protiv ekipe Mladog radnika, te slavili maksimalnim rezultatom.

Već na startu poveli su crveno-beli 7:2, protivnik se blokom približio, ali je domaćin uzvratio na isti način i na tehnički tajm-aut otišao s rezultatom 12:7. Držali su ovu prednost novosadski prvotimci do kraja i rutinski priveli set kraju za 1:0. Najzanimljivi i najatraktivniji bio je drugi set, koji je doneo mnoštvo lepih i dugih akcija. Mladi radnik potvrdio je da ima odličnu ekipu i da igra sve bolje. Poveli su gosti 11:8, ali se Vojvodina približila i posle bloka Rudića izjednačila. Rezultatska klackalica trajala je do samog kraja, timovi su se smenjivali u vođstvu, a u samoj završnici na servis Micića Požarevljani su napravili ozbiljnu prednost – 20:16. Ipak, opet su crveno-beli anulirali zaostatak, još jednom je Rudić bio nemilosrdan u bloku, a Boris Buša slao je neumoljive servise u teren protivnika. Poveo je domaćin 21:20 posle napada Blagojevića, protivnik je okrenuo na 23:22, te došao i do set lopte – 24:23. Nakon servisa Rudića i greške Mladog radnika Novosađani su se izborili za prvu set loptu – 25:24. Tu nisu uspeli da iskoriste, ali je drugu realizovao Mašulović za 2:0.

Još su se borili gosti i poveli u trećem periodu, međutim u tim momentima bio je siguran Blagojević. Na tehničkom tajm-autu bilo je 12:9 za Vojvodinu, koja je sačuvala vođstvo do kraja, dodatno ga povećala i stavila tačku na meč.

– Bitna nam je prva pozicija, koju želimo da sačuvamo do kraja Mini lige. Tu će biti šest ekipa dobrog kvaliteta i svaki meč će biti priča za sebe. Važno nam je što u Mini ligi startujemo sa prve pozicije, jer ćemo prve dve utakmice igrati kod kuće, pa nećemo morati da putujemo pre finala Kupa Srbije – istakao je šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

– Zaista je ovo bila jedna dobra partija za kraj Superlige. Mladi radnik je u drugom delu igrao jako dobru odbojku, do meča sa nama imao je samo jedan poraz. No, mi smo na našem terenu pokazali da smo zasluženo na prvom mestu, znači nam što smo ostali tu i spremno ulazimo u Mini ligu – poručio je libero Nikola Lakčević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This