Vojvodina NS seme – Radnički 3:2 (25:16, 19:25, 25:21, 15:13)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Popović i Zelenović, gledalaca 400.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić 1, Bojičić 4, Kovačević, Negić, Mašulović 16, Buša, Blagojević 21, Radović, Todorovi 3, Rudić 3, Perić 16, Nikić 9.

Radnički: Milutinović, Antić, Goić 11, Vidović, Pantović, Ristić 10, Trivunić, Petrović 3,Lopar 7, Jekić 29, Matić, Pantelić, Perović, Stevanović 7, Krstić.

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u polufinale Kupa Srbije, pošto su u revanšu četvrtfinala savladali ekipu Radničkog 3:2. Brojalo se, delilo i računalo, kada je sudija odsvirao kraj ove duge i neizvesne utakmice. Radovali su se Novosađani pritajeno, ali su morali sačekati još koji minut dok delegat nije i zvanično objavio da Vojvodina ima bolji poen količnik. Naime, kako je u prvom susretu Radnički slavio istim rezultatom, o tome ko će u polufinale odlučio je upravo bolji poen količnik – Vojvodina je imala 1,06, a Radnički 1,054.

Novosađani su silovito počeli meč, blokom napravili prvu osetnu prednost (9:6), a vrlo brzo posle toga odličnim servisima Blagojević je doneo svom timu i vođstvo od 13:7. Do kraja su crveno-beli ne samo sačuvali zalihu, nego su je i povećali, u završnici su blistali Perić i Mašulović, za visokih 25:16 u prvom setu.

U nastavku su se uloge obrnule, šampion Srbije je pao, a odlični Kragujevčani su svaku priliku maksimalno koristili. Dobrim servisom poremetili su domaćina, bili su dobri u polju, manje su grešili i to je urodilo plodom. Sa druge strane Vojvodina nije ličila na sebe, promene u drugom delu seta (ušli Rudić i Bajandić) donele su malo boljitak, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Podigli su crveno-beli nivo igre u trećem periodu, pa su opet  diktirali ritam. Nakon vođstva od 6:2, gosti su uspeli da se vrate, ali je proradio blok Vojvodine, koji je doneo nekoliko poena viška. Odogovornost je preuzeo Mašulović, ali su ga i saigrači pratili u stopu. Razigrani Novosađani bili su dobri u svim elementima i u samoj završnici imali vođstvo od  24:16. Nepotrebno su tada stali, dozvolili protivniku da napravi seriju i smanji prednost (24:21), ipak stavili su tačku na taj set za vođstvo od 2:1.

Mogli su crveno-beli da reše sve u četvrtom setu, nisu baš igrali na očekivani nivou, ali imali su aktivan rezultat. Poslednje vođstvo imali su kod 18:17, ali su tada okrenuli gosti i na kraju se izborili za taj brek. Peti set doneo je novu dramu, bez sumnje veću nego pre nekog vremena revanš meč protiv Galacija. Opet, Novosađani su pokazali da su čvrstog kova i da su spremni da dobiju takve mečeve.

U polufinalu Vojvodina će igrati protiv ekipe Niša.

– Ušli smo dobro u meč. Prvi smo odgrali sjajno, posle se desio pad, bilo je puno oscilacija, ali na kraju je najvažnije da smo se plasirali u polufinale – istakao je Vuk Todorović.

– Radnički je isto zaslužio, ali smo mi za nijansu bili bolji. Jasno je da smo odigrali slabije, svesni smo toga, ali rezultat je važan i to se pamti. Na nama je da popravimo igru i radimo na tome kako bismo spremno dočekali naredne izazove – izjavio je trener Siniša Gavrančić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This