Iako smo na pola takmičarske sezone, red je da na kraju kalendarske godine sumiramo do sada učinjeno. Vojvodina NS seme je u sezonu ušla s visokim ambicijama i ako se posmatra rezultatski u prvom delu ekipa je uradila sve što je bilo zacrtano.

Na startu sezone osvojen je Superkup, vrlo brzo Vojvodina se ustalila i na prvoj poziciji Superlige na kojoj je i dočekala pauzu u prvenstvu. Kroz kvalifikacije Novosađani su velikom snagom, voljom i kvalitetom prokrčili sebi put do najjačeg evropskog klupskog takmičenja i tako stigli do grupne faze Lige šampiona.

U nekoliko navrata, desili su se i porazi, ali i oni su sastavni deo sporta, a okolnosti su bile takve da nisu bitno uticali na plasmane i dalji tok takmičenja.

– Baš sam pre neki dan pričao sa igračima. Smatram da je iza nas uspešna polusezona. Rezultataski, sve smo ostvarili, ali igrački možemo još bolje. Posmatrajući potencijal koji igrači pojedinačno i kao ekipa, posedujemo, kako naša igra treba da izgleda, verujem da sve to može biti na višem nivou. Upravo zato sam i optimista, jer smo eto i sa slabijom igrom u nekim situacijama, mi sada stigli tu gde jesmo. Čvrsto verujem da ćemo, ako budemo svi zajedno radili na tome, sezonu završiti kako treba – ističe šef stručnog štaba Siniša Gavrančić.

Liga šampiona bila je želja svih u klubu. Dve godine unazad Vojvodina je bila blizu, ali je zastajala na korak do cilja. U trećem pokušaju je uspela.

– Svakako da imponuje to što smo u  drušvu dvadeset najboljih evropskih ekipa, to je satisfakcija za sve nas koji smo izneli to, od uprave do ekipe – kaže Gavrančić i nastavlja:- Sa druge strane kada smo ušli u Ligu šampiona, imali smo i imaćemo preveliki broj utakmica. U minulom periodu raspored nas je opteretio, nije bilo vremena za jače treninge koji su nam neophodni i koji su bili naša smernica i put. Više smo  gledali kako da se oporavimo i pripremimo za naredni meč. Slažem se, isto je i drugim evropskim ekipama, ali je razlika između njih i nas to što te timove čine iskusni i formirani igrači, tako da se oni kroz treninge trude da samo održe to što imaju. Mi, opet, imamo mnogo mladih igrača, kojima je potreban svakodnevni rad za individualni napredak, a onda i za timski rezultat. No, ono što smo hteli to smo i dobili, mi smo profesionalci i moramo se sa tim nositi i izgurati na pravi način.

Pauzu će ekipa iskoristiti da se rehabilituje, osveži, ali i posveti više treninzima.

– Celih poslednjih mesec dana bilo je očito da smo u padu energije i forme. Gust raspored, mnogo putovanja, ali i teške evropske kvalifikacije istrošile su ekipu i emotivno i fizički. Porazi nisu ništa neočekivano, čak je recimo rezultat u Kragujevcu bio dobar, jer smo loše odigrali, a vrlo lako smo mogli i da pobedimo. Posle toga igrači su dobili dva dana slobodno, nakon čega smo se okrenuli radu. Dobiće dan i po za Novu godinu, posle za Božić, ali ćemo se sve vreme pripremati za nastavak sezone, a to je za nas već 11.januara, kada na našem terenu igramo revanš četvrtfinala Kupa Srbije, protiv Radničkog. Trenutno je to najvažnija utakmica. Pojačali smo intezitet rada, ali ga polako moramo spuštati kako bismo spremni dočekali taj duel. Nakon toga se nastavlja i Superliga, a ostaju nam još tri utakmice Lige šampiona. Dakle, raspored će opet biti težak, treba odrediti prioritete. Za nas su sada glavni ciljevi prvenstvo i Kup Srbije, s tim što želimo da se što bolje pokažemo i u preostalim evropskim susretima. Očekujem da podignemo opet nivo igre, a ima prostora za to. Optimista sam i verujem da ćemo sezonu napraviti uspešnom – zaključuje trener Siniša Gavrančić.

Dosadašnji rezultati svakako daju snagu da Vojvodina u 2020. zakorači još jače i hrabrije, a svi u taboru crveno-belih iskreno veruju da će i navijači prepoznati vrednosti tima i značaj revanša četvrtfinala Kupa Srbije, te 11.januara napuniti malu dvoranu Spensa i pomoći da se zajedno i na tom polju ostvari željeno.  

Podelite na društvenim mrežama
Share This