Vojvodina NS seme – Knak Ruselar 2:3 (21:25, 20:25, 25:21, 25:22, 12:15)

Novi Sad: Velika dvorana SPC „Vojvodina“, sudije Paškevič i Šimpl, gledalaca 1000.

Vojvodina NS seme: Lakčević, Bajandić, Bojičić, Negić, Mašulović 10, Buša, Blagojević 17, Radović, Todorović 1, Rudić 7, Perić 24, Nikić 13.

Knak Ruselar: Volš 1, Terlink 9, Deroj, Kolman 1, Van Ši 8, Verhaneman 24, Desmet, Jansen 11, Norman, Depovre, Fragos 22, Fasteland 6.

Odbojkaši Vojvodine stigli su do prvog boda u Ligi šampiona, a malo je falilo da ostvare i prvu pobedu. Igrao je hrabro srpski šampion, posle 0:2 se nije predao i tek onda pokazao potencijal i sposobnost da se nosi potpuno ravnopravno sa najboljim evropskim timovima. Na kraju, bilo je 3:2 za Knak Ruselar, a malo više iskustva u igranju ovakvih mečeva falilo je crveno-belima da prelome najvažnije momente.

Nije mogla Vojvodina u ovom meču da računa na kapitena Stevan Simića, koji će zbog zdravstvenog problema morati neko vreme da pauzira. Počeli su Novosađani i ovaj meč dosta stegnuto, mlako na servisu, napravili previše grešaka, što je protivnička ekipa iskoristila i jednom sigurnom, preciznom i jednostavnom igrom brzo došla do opipljive prednosti. Imao je belgijski predstavnik 18:13  i 19:15, ali su crveno-beli na servis Todorovića i posle dobrog bloka, uspeli da se približe na 18:19. Umesto da naprave preokret i realizuju ukazane prilike, domaći prvotimci su ponovo ušli u seriju grešaka i olakšali  posao protivniku za vođstvo od 1:0 u setovima.

Malo bolje su Novosađani otvorili drugi set, posle asa Perića poveli su 4:2, ali su blokom  gosti stigli do izjednačenja. Bili su sve vreme crveno-beli tu negde, međutim nedostajali su im bolji servis i konkretnija realizacija kontri u situacijama kada su imali priliku da prelome. Sa druge strane protivnik je bio odličan u odbrani i još efikasniji u napadu. Greške su domaći pravili u najvažnijim momomentima i to je ono što je i presudilo ko će završiti ovaj deo meča u svoju korist.

Posle vođstva od 2:0 nastavili gosti još sigurnije i poveli na startu trećeg seta. Međutim, nisu se predavali crveno-beli, kao da su se tek tada oslobodili i zaigrali mnogo bolje. Proradili su servis i prijem, smanjili su greške Novosađani i realizovali one najvažnije lopte. Na servis Buše Vojvodina je stigla do 19:16, a posle bloka Rudića imala je i 20:16. Iako se protivnik malo primakao, domaćin nije ništa prepuštao slučaju i uveo je ovaj duel u četvrti set.

Najbolju odbojku publika je videla u četvrtom periodu. Igralo se poen za peon, borili su se igrači sa obe strane terena za svaku loptu. Opustili su ruku Novosađani, bili su hrabriji, konkretniji, konačno su u finišu prelomili, napravili malu seriju, ali dovoljnu da reše set u svoju korist i izbore se za taj-brek.

U kockarskom setu vodili su puleni trenera Gavrančića 8:6, ali je protivnik tada pokazao koliko znači iskustvo. Servisom je izjednačio, naterao domaćina na greške, što je bilo dovoljno za pobedu.

– Govorio sam i ranije da ovi momci imaju kvalitet da se bore protiv odličnih evropskih ekipa. Danas su to i potvrdili i šteta je prava što nismo uspeli skroz da preokrenemo i da pobedimo. Čestitam igračima na borbenosti i kvalitetu igre. Pokazali smo najpre sebi, a onda i drugima da možemo. Sada sledi pauza u Ligi šampiona, u drugom delu imamo dva gostovanja, a na našam terenu dočekujemo favorita grupe, poljsku Zaksu. Naravno, nećemo se sigurno predavati – poručio je trener Siniša Gavrančić.

– Borili smo se i uspeli da okrenemo meč posle 0:2. Istina je da smo igrali bez Simića, ali moram da pohvalim i mladog Rudića, koji ga je hrabro zamenio. Verujem da možemo mi još bolje  – rekao je Aleksandar Blagojević.

Podelite na društvenim mrežama
Share This