Zaksa – Vojvodina NS seme 3:0 (25:20, 25:21, 25:21)

Kenđežin Kozle: SC Azoti, sudije Gonsalves (Portugalija) i Volf (Švajcarska).

Zaksa: Zatorski, Parodi 15, Stepijen, Tonjuti 1, Višnjevski, Slivka, Varda, Semenjuk 11, Baroci 17, Smit 7, Rejno 12, Smolarčik, Grižel, Valavender.

Vojvodina NS seme: Simić 6, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 2, Negić, Mašulović 7, Buša, Blagojević 17, Radović, Todorović, Rudić, Perić 6, Nikić 3.

Odbojkaši Vojvodine zabeležili su poraz u prvom kolu E grupe Lige šampiona, a bolji od njih bio je šampion Poljske, tim Zakse, koji je slavio 3:0. Ipak, Novosađani su u većem delu utakmice bili skoro ravnopravan protivnik i hrabro se držali skoro do finiša svakog od tri seta.

Novosadski prvotimci ušli su u meč možda sa previše respekta prema velikom protivniku sa druge strane mreže, ali su igrali hrabro i držali se negde do polovine, kada je poljski predstavnik blokom, efikasnijim napadom i sa manje grešaka uspeo da stigne do zavidne prednosti. U nekoliko navrata su  zapretili crveno-beli ali nedovoljno za izjednačenje, pa je Zaksa povela 1:0.

Mnogo rasterećenije zaigrali su Novosađani u drugom periodu i posle nekoliko sjajnih poteza poveli 6:2. Ipak, domaćin je dobrim servisom poremetio prijem crveno-belih, iskoristio greške i opet dobrim blokom stigao najpre do izjednačenja (6:6), a onda i do vođstva (12:10). Zamenio je Gavrančić primače, pa se na terenu umesto Perića našao Kovačević. Malo po malo, izjednačili su prvotimci Vojvodine, a onda posle bloka i još jedne dobre akcije poveli 15:13. Bili su crveno-beli ravnopravni takmac sve do samog kraja, kada je do izražaja došlo iskustvo ekipe Zakse. Sa nekoliko odličnih poteza poljski predstavnik je okrenuo rezultat u svoju korist i stigao do 2:0 u setovima.

Vodila se velika borba i u trećem setu, ali razlika između dva tima bila je vidljiva onda kada je to bilo najpotrebnije. U samom finišu, sa nekoliko dobrih servisa, ali i blokom Zaksa je napravila potrebnu razliku.

Iako je meč završen u tri seta, poljski šampion nije imao lak zadatak, a Novosađanima je premijera u Ligi šampiona bila prilika da vide gde su trenutno, da stiču potrebno iskustvo i probiju barijeru, kako bi iz kola u kolo bili sve bolji i tražili svoju šansu u susretima sa drugim rivalima.

Trener Siniša Gavrančić: Možemo biti zadovoljni, ovo je prva utakmica, a protivnik je zaista bio jak. Krenuli smo s porazom, ali bilo je važno da vidimo gde smo u odnosu na ovakve ekipe. Nema tu velike razlike, možemo da napredujemo i siguran sam da ćemo igrati još bolje i hrabrije.

Kapiten Stevan Simić: Za ovakve mečeve se radi i živi, bila je čast igrati protiv Zakse. Pružili smo dobru partiju, u nekim momentima bili smo i egal, čak i vodili. Njihovo iskustvo je presudilo onda kada je to bilo najvažnije, ali mi nismo nezadovoljni i sigurno ćemo biti još bolji.

Podelite na društvenim mrežama