Vojvodina NS seme – Šahtjor 3:0 (25:21, 25:18, 25:18)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Kolados (Francuska) i Dobrev (Bugarska), gledalaca 1200.

Vojvodina: Simić 11, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević, Negić, Mašulović 8, Buša, Blagojević 19, Radović, Todorović 3, Rudić, Perić 11, Nikić 9.

Šahtjor: Radžjuk 7, Bebkevič, Šmat 5, Buraj 2, Marčenko, Tevkun 4, Vaš, Škreda 2j, Čarapovič 9, Hretski, Kuraš 2, Zabaroski, Pavlović 8, Bahatka.

Treću godinu zaredom Vojvodina ima veliku priliku da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Prvi veliki korak srpski šampion je napravio na svom terenu, u prelepoj atmosferi, savladavši maksimalnim rezultatom ekipu Šahtjora.

Novosađani su silovito otvorili meč, uz podršku sa tribina sigurno su iz poena u poen povećavali vođstvo. Set je sa dva asa počeo Blagojević, na trenutak je Pavlović smanjio zaostatak gostiju, ali je Nikić servisom ponovo doneo pet poena viška. U samo finišu Šahtjor je opet uspeo da se približi, ali je Vojvodina posle prijema Kovačevića i napada Simića prekinula seriju protivnika i mirno privela set kraju za vođstvo od 1:0.

Nastavili su crveno-beli u istom ritmu, bili su dobri u bloku, precizini u napadu, dominirali na sredini, jednostavno bili su sigurni u svim elementima. Iako se na momente činilo da će ovo biti nešto neizvesniji set, u drugom delu su se Novosađani lako odlepili i završili ovaj deo meča još ubedljivije.

U trećem setu po nepisanom pravilu došlo je do opuštanja, pa su gosti uspeli da stignu i do prvog vođstva u meču. Ipak, brzo su ljubimci publike, uz sjajnu podršku sa tribina, vratili sve na svoje mesto. Usledio je as Blagojevića, blok Todorovića, poigravali su se Nikić, Simić, Mašulović, pa je Vojvodina opet imala visoku prednost.  Zahuktala Vojvodina nije dala ni promil šanse protivniku i rutinski je završila meč.

Siniša Gavrančić, trener: Bilo je najvažnije da momci nastave sa energijom i atmosferom, a oni su još poboljšali kvalitet igre. Napravili smo važan korak, ali sada treba zaboraviti to i maksimalno se pripremiti za revanš.

Pavle Perić: Ostvarili smo važnu pobedu, ali očekujemo veću borbu Šahtjora u revanšu. Mi moramo još bolje i da opet idemo na trijumf. Opuštanje nije dozvoljeno.

Podelite na društvenim mrežama
Share This