Vojvodina NS seme – Metalac Takovo 3:1 (25:16, 22:25, 25:18, 25:15)

Novi Sad: Mala sala SPC „Vojvodina“, sudije Očenaš i Peić, gledalaca 150.

Vojvodina NS seme: Simić 12, Lakčević, Bajandić, Bojičić, Kovačević 12, Negić, Mašulović 7, Buša 19, Blagojević, Radović, Todorović 3, Rudić, Perić 14, Nikić.

Metalac Takovo: Ivanković 19, Jestrović 12, Gavrilović 11, Marković, Polomac, Dojčilović 1, Petrović, Ponjavić, Ivanović 2, Rakić 1, Milovanović 4, Smiljanić, Kuburović 3.

Odbojkaši Vojvodine NS seme plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u osmini finala na svom terenu savladali ekipu Metalca 3:1.

Domaćin je utakmicu počeo u postavi Todorović, Buša, Kovačević, Perić, Mašulović, Simić i libero Lakčević. Tim iz Gornjeg Milanovca držao se negde do tehničkog tajm-auta, kada su Novosađani blokom, uz efikasnost i u ostalim elementima stekli zavidnu prednost i rutinski priveli set kraju. Opuštanje crveno-belih Metalac je iskoristio da u drugom delu drugog seta povede čak 16:12. Perić i Mašulović doveli su Vojvodinu samo na poen zaostatka (17:18), ali su se domaći nakon toga opet opustili, napravili veliki broj grešaka i samo pogurali razigranog protivnika, koji se izborio za počasni set.

Novosađani su u trećem setu ponovo došli na svoje, smanjili greške, poboljšali učinak u svim elementima i lako došli do vođstva od 2:1. U četvrtom periodu bili su crveno-beli još ubedljiviji, te su brzo stavili tačku na ovaj meč. U tom delu utakmice šansu su dobili Radović, Rudić i Bajandić.

Filip Kovačević, primač: Nadigrali smo rivala na startu, a onda se u drugom malo opustili. Nakon toga smo opet preuzeli stvar u svoje ruke i rešili utakmicu kako treba. Važan je plasman u četvrtfinale i čestitam mojoj ekipi na tome.

Siniša Gavrančić, trener: Hteli smo u kontinuetu da odigrali ovaj meč, ali nismo uspeli u tome u drugom setu. Najvažnije je da smo prošli u četvrtfinale i da su mnogi igrači dobili šansu. Pričali smo pre utakmice da je nabitniji naš pristup, da smo favoriti, ali da to treba da opravdamo na terenu. Pokazalo se i u ovoj utakmici da smo onda, kada je pristup bio pravi, lako rešavali setove.

Podelite na društvenim mrežama
Share This