Vojvodina NS seme – SK Zadruga 3:0 (25:13, 25:22, 25:22)

Odbojkaši Vojvodine osvojili su drugo mesto na međunarodnom turniru „Trofej Kamnika“, pošto su u trećem kolu savladali austrijskog prvaka Zadrugu 3:0. Treći meč trener Siniša Gavrančić počeo je sa postavom Radović, Buša, Kovačević, Perić, Simić, Mašulović i libero Negić. U prvom setu funkcionisalo je sve gotovo besprekorno u igri Vojvodine. Prvu značajnu prednost stekli su Novosađani na dobar servis Mašulovića, što su crveno-beli iskoristili, dobro se branili i bili efikasni u kontrama. Malo posle toga sa servis linije rivala je poremetio i Buša, radio je odlično blok, a precizni su u napadu bili Perić, Kovačević i Buša. Prednost je rasla, pa je Vojvodina rutinski privela set kraju – 25:13.

Vodila se izjednačena borba u drugom periodu, a timovi su se smenjivali u vođstvu sve do polovine seta, kada su Novosađani napravili seriju i odlepili se. Blokom je Buša doneo 23:20, ostali su takođe bili na nivou, pa je Vojvodina imala i 23:18. Samo na momenat zapretili su Austrijanci, ali su crveno-beli ipak mirno završili set.

Slično je bilo i u trećem setu, samo su se crveno-beli ranije odvojili. Rival je bio uporan, na momente je smanjivao zaostatak, stizao do izjednačenja, ali bi Vojvodina brzo ponovo sve postavljala na svoje mesto. Uz angažovanu i borbenu igru Novosađani su sigurno i ovaj period priveli kraju za maksimalnu pobedu.

Time su Novosađani turnir završili sa dve pobede i jednim porazom u prvom kolu, ali su u tom meču šansu dobila Vošina deca, za koju je to bilo dragoceno iskustvo. Stiče se utisak da je jedna nova ekipa Vojvodine igrala sve bolje kako je turnir odmicao, što raduje i daju nadu da će forma biti prava kada to bude bilo najvažnije.

Prvo mesto pripalo je domaćoj ekipi Calcit Volley, koja je zabeležila sve tri pobede, treća je bila SK Zadruga, a četvrta Mladost.

Svi rezultati – Prvo kolo: Calcit Volley – Vojvodina NS seme 3:0, SK Zadruga – HAOK Mladost 3:2. Drugo kolo: Calcit Volley – SK Zadruga 3:0, Vojvodina NS seme – HAOK Mladost 3:2. Treće kolo: Calcit Volley – HAOK Mladost 3:1, Vojvodina NS seme – SK Zadruga 3:0.

Podelite na društvenim mrežama
Share This