HAOK Mladost – Vojvodina NS seme 2:3 (27:25, 25:19, 22:25, 27:29, 9:15)

Odbojkaši Vojvodine ostvarili su prvu pobedu na turniru u Kamniku, pošto su u drugom kolu savladali ekipu Mladosti 3:2 (25:27, 19:25, 25:22, 29:27, 15:9)

Novosadski prvotimci dobro su otvorili meč i imali značajnu prednost do samog finiša (8:4, 19:13), ali se Mladost na servis Kovačevića sasvim približila (18:19), a onda u neizvesnoj završnici rešila prvi set u svoju korist.

Nakon rezultatske klackalice u drugom periodu, Zagrepčani su uspeli da se odvoje, ali je Vojvodina izjednačila na 18:18. Ipak, crveno-beli ni to nisu iskoristili na pravi način, sa tri bloka Mladost je vratila prednost i sigurno privela set kraju za vođstvo od 2:0. Falilo je Novosađanima energije, više snage i konkretnosti u napadu.

Nije išlo srpskom šampionu najbolje ni u trećem setu do polovine, ali se onda razigrao Pavle Perić, iskustvom je doprineo Nikić, a na kraju je i blok proradio. Bilo je to dovoljno da Vojvodina reši ovaj period u svoju korist i smanji rezultat na 1:2. Bili su u naletu crveno-beli, bez sumnje im je trebala injekcija da ih vrati na kolosek. Vodili su 8:5, 12:6 i 16:11, ali neuigranost je učinila svoje, bilo je oscilacija, pa su opet dozvolili protivniku da potpuno anulira zaostatak u uđe u egal završnicu. I dalje su nivo držali Perić, Nikić i Simić. Imala je Mladost meč loptu, ali je Vojvodina okrenula na servis Mašulovića, a blokom je tačku stavio Simić za 2:2 u setovima.

Brzo su Novosađani napravili kapitalnu prednost u taj-breku. I dalje su tim vodili Perić, Nikić i Simić, a blok je doneo vođstvo od 7:3. Sa mnogo više energije i angažovanja igrali su crveno-beli, borili su se u polju, pa je sve to rezultiralo konstantnim vođstvom. Ovoga puta nije Vojvodina dala priliku Zagrepčanima da priprete. Na kraju je as servisom završio najbolji pojedinac meča, Pavle Perić.

Podelite na društvenim mrežama