HAOK Mladost – Vojvodina NS seme 2:3 (27:25, 25:19, 22:25, 27:29, 9:15)

Odbojkaši Vojvodine ostvarili su prvu pobedu na turniru u Kamniku, pošto su u drugom kolu savladali ekipu Mladosti 3:2 (25:27, 19:25, 25:22, 29:27, 15:9)

Novosadski prvotimci dobro su otvorili meč i imali značajnu prednost do samog finiša (8:4, 19:13), ali se Mladost na servis Kovačevića sasvim približila (18:19), a onda u neizvesnoj završnici rešila prvi set u svoju korist.

Nakon rezultatske klackalice u drugom periodu, Zagrepčani su uspeli da se odvoje, ali je Vojvodina izjednačila na 18:18. Ipak, crveno-beli ni to nisu iskoristili na pravi način, sa tri bloka Mladost je vratila prednost i sigurno privela set kraju za vođstvo od 2:0. Falilo je Novosađanima energije, više snage i konkretnosti u napadu.

Nije išlo srpskom šampionu najbolje ni u trećem setu do polovine, ali se onda razigrao Pavle Perić, iskustvom je doprineo Nikić, a na kraju je i blok proradio. Bilo je to dovoljno da Vojvodina reši ovaj period u svoju korist i smanji rezultat na 1:2. Bili su u naletu crveno-beli, bez sumnje im je trebala injekcija da ih vrati na kolosek. Vodili su 8:5, 12:6 i 16:11, ali neuigranost je učinila svoje, bilo je oscilacija, pa su opet dozvolili protivniku da potpuno anulira zaostatak u uđe u egal završnicu. I dalje su nivo držali Perić, Nikić i Simić. Imala je Mladost meč loptu, ali je Vojvodina okrenula na servis Mašulovića, a blokom je tačku stavio Simić za 2:2 u setovima.

Brzo su Novosađani napravili kapitalnu prednost u taj-breku. I dalje su tim vodili Perić, Nikić i Simić, a blok je doneo vođstvo od 7:3. Sa mnogo više energije i angažovanja igrali su crveno-beli, borili su se u polju, pa je sve to rezultiralo konstantnim vođstvom. Ovoga puta nije Vojvodina dala priliku Zagrepčanima da priprete. Na kraju je as servisom završio najbolji pojedinac meča, Pavle Perić.

Podelite na društvenim mrežama
Share This