Crvena zvezda – Vojvodina NS seme 1:3 (25:22, 14:25, 17:25, 15:25)

Beograd: SC „Voždovac“, sudije Petrović i Janković, gledalaca 250.

Crvena zvezda: Meljanac 2, Jevtić, Petković, Đurđević, Tadić, Mašulović 14, Petrović, Nejić 8, Sinđelić 1, Jovanović 2, Dodić 19, N. Pavlović, Andonović, D. Pavlović 4.

Vojvodina NS seme: Simić 17, Vučićević 13, Fundora, Škundrić, Negić, Kovačević 9, Viecki, Kujundžić 9, Kostić, Mehić 15, Radević, Todorović 1, Rudić, Perić.

Posle sjajne igre, uz podršku pristiglih navijača odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu u drugom meču finala, vratili brejk i izjednačili u seriji na 1:1.

Igralo se poen za poen tokom celog prvog seta, domaćin je na sredini ovog perioda imao i četiri poena viška, ali su se gosti vratili i imali svoje šanse. Ipak, nedostajao je Vojvodini bolji servis i prijem, malo više agresivnosti i preciznosti. Servis Nejića u samom finišu doneo je Zvezdi kapitalnu prednost (24:21), koja je realizovala drugu set loptu za vođstvo od 1:0.

No, aktuelni šampion razigrao se u nastavku, smanjio greške, poboljšao servis i napad, ali  igru u odbrani. Blok Simića bio je inicijalna kapisla (6:5), nakon toga usledila je serija za  8:5. Još jedan blok (Kovačević), te as Kujundžića doneli su 13:8, a kasnije plus sedam doneli su blok Mehića i servis Vučićevića. Menjao je trener Kukanjac dizače, ali ni to nije pomoglo Zvezdi, pa je Vojvodina, koja je bila u naletu, rutinski privela set kraju – 25:14.
Nastavili su gosti u istom ritmu, raspucali su se i bili bolji u svim elementima. Nošeni podrškom navijača i članova fan kluba, koji su isto stigli u Beograd, brzo su stekli zavidnu prednost posle dobrog servisa Mehića, te napada i bloka Simića. Poigravao se Simić u tim momentima sa rivalom, a majstorski su ga pratili Mehić, Kujundžić, Kovačević, Vučićević, Todorović i Škundrić. Bilo je to dovoljno za 2:1 u setovima.

Iako su Novosađani poveli 10:6 u četvrtom setu, dozvolili su sa nekoliko grešaka Zvezdi da izjednači. Kod rezultata 13:13, posle servisa Kovačevića opet je na scenu stupio raspoloženi Simić i sa dva bloka doneo svom timu prednost od 15:13. Odmah je kontru iskoristio Vučićević, nakon čega je Kovačević poenom iz servisa doneo 17:13. Još jedan blok i bilo je 18:13. U tim momentima izgledalo je kao da se igra u Novom Sadu, jer je sjajna Vošina navijačka grupa dominirala na tribinama.

Bio je to početak kraja za domaćina i slavlje Vojvodine za zasluženu pobedu.

Siniša Gavrančić, trener Vojvodine: Čestitam mojim igračima na dobroj igri i hvala navijačima koji su došli da nas podrže. Za nas je ovo važan brejk i jako dobar odgovor na prvu utakmicu. Pokazali smo da je i blok, na kojem smo toliko radili, konačno proradili. Ovu pobedu brzo moramo da zaboravimo i da se maksimalno koncentrišemo na sledeću utakmicu.

Stevan Simić, srednji bloker Vojvodine: Znali smo da moramo da dobijemo. Iako prvi set nije protekao kako smo želeli, jako mi je drago što smo se vratili i to na takav način. Odigrali smo jako dobro i sada sledi duel opet u Novom Sadu. Očekujemo pune tribine i još bolju partiju. Imali smo i u Beogradu podršku, bilo je lepo igrati. Svaka čast fan klubu, kao i staroj navijačkoj grupi, sigurno je da su nam pomogli i hvala im puno na tome.

Podelite na društvenim mrežama
Share This